De la conspiratia francmasonica din Revolutia Franceza si pana la "miza petrolului" pentru interventia americana in Irak, de la conspiratia evreiasca pentru instaurarea capitalismului pana la conspiratia evreiasca pentru instaurarea comunismului si v
De la conspiratia francmasonica din Revolutia Franceza si pana la "miza petrolului" pentru interventia americana in Irak, de la conspiratia evreiasca pentru instaurarea capitalismului pana la conspiratia evreiasca pentru instaurarea comunismului si victoria revolutiei permanente - teoriile false au intoxicat imaginatia indivizilor si colectivitatilor. Conspirativitita ii impiedica pe oameni sa vada si sa inteleaga cauzele complexe ale faptelor politice, economice, culturale, religioase. Desi teoriile conspirationiste sunt de cele mai multe ori false si mai ales aberante, aceasta nu inseamna ca nu s-au petrecut si nu se petrec conspiratii. Chiar sub ochii nostri.
Ipoteza conspirationista pe care a lansat-o presedintele suspendat Traian Basescu cu privire la o posibila implicare ruseasca in spatiul nostru politic nu este noua. De fapt, implicarea ruseasca (dupa 1991, in continuarea celei sovietice) in spatiul nostru politic nu a incetat niciodata dupa 23 august 1944. Comunismul s-a instaurat in Romania prin forta si datorita unei conspiratii bine pregatite de catre serviciile de informatii sovietice (lectura celor trei volume scrise de Pacepa, "Cartea neagra a Securitatii" este mai mult decat edificatoare). "Glasnost" si "perestroika" au fost parte dintr-o conspiratie pentru reformarea comunismului, in contextul victoriei SUA in Razboiul Rece. Din fericire, acea conspiratie a esuat, comunismul s-a prabusit, iar Romania s-a putut misca (nu fara piedici puse) catre NATO si UE. Cu toate acestea, presiunea dinspre Rasarit nu a incetat nici o clipa. Multe dintre chestiunile neclare care s-au petrecut in Romania postcomunista (de la unele dintre mineriade pana la crize politice variate) s-au datorat faptului ca "si-a bagat dracul coada."
O mare parte dintre politicienii, oamenii de afaceri sau chiar ziaristii care ne inconjoara nu sunt ceea ce par - ci simple papusi ale caror sfori sunt trase de altii (am uitat cam usor de "lista lui Severin", cu toate ca acolo nu era vorba decat de varful aisbergului). Sincer sa fiu, mare mea rezerva din 2003 incoace fata de liderii Aliantei DA (Basescu si Stolojan) a venit din ipotezele formulate de anumite persoane cu privire la posibile legaturi ale acestora cu fosta Securitate. Lupta dintre Securitatea patriotica, dintre lucratorii serviciilor postcomuniste de informatii, ajutati uneori de servicii occidentale de "intelligence," pe de o parte, si "tradatorii" din servicii, politica, afaceri, presa etc., care nu au incetat sa lucreze niciodata pentru KGB si GRU, chiar si dupa schimbarea de nume si de organizare a acestora, dupa caderea comunismului, pe de alta parte, este una dintre temele favorite pe care le-am auzit abordate in zeci si sute de intalniri cu oameni informati, mai mult sau mai putin.
Partea rationala din mine refuza sa accepte - mai ales fara dovezi - toate aceste povesti. Dar istoria Romaniei imi infirma toate inclinatiile rationaliste. Nu poti intelege istoria nationala a ultimului secol fara a lua in consideratie amestecul unor forte exterioare, mai ales al celor malefice. Si mai ales nu poti lupta impotriva fortelor malefice daca nu crezi in existenta lor. Unul dintre siretlicurile Diavolului este sa te indoiesti de existenta lui, ca si de existenta lui Dumnezeu. Pentru Romania, exorcizarea este obligatorie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.