"Subiectele au fost tinute in conditii de maxima securitate intr-o camera din cadrul Serviciului National de Evaluare si Examinare, alaturi de alte documente secretizate. Nu cred ca pot exista fraude", a declarat ministrul Educatiei. Operatiile de pr
"Subiectele au fost tinute in conditii de maxima securitate intr-o camera din cadrul Serviciului National de Evaluare si Examinare, alaturi de alte documente secretizate. Nu cred ca pot exista fraude", a declarat ministrul Educatiei. Operatiile de preluare, decriptare si multiplicare a variantei de subiecte au fost planificate in intervalul orar 6.00-8.00, iar transferul subiectelor de la inspectorate la scoli s-a realizat intre 7.30-11.00. Tezele cu subiect unic au inceput la ora 12.00, dupa multiplicarea materialelor in fiecare unitate scolara. Matematica a fost prima disciplina la care elevii de clasa a VII-a au sustinut teza cu subiect unic. Proba se va desfasura si marti, 5 iunie, pentru cei care din diverse motive au absentat ieri, la prima sesiune. Potrivit Metodologiei aprobata in luna februarie 2007, disciplinele la care cei peste 227.000 de elevi de clasa a VII-a vor sustine teze cu subiect unic sunt limba si literatura romana, matematica, limba si literatura materna pentru cei apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.
Calendarul de desfasurare a tezelor cu subiect unic organizate pentru clasa a VII-a in anul scolar 2006-2007 continua astfel: 10 mai - Limba si literatura materna, 17 mai - Limba si literatura romana. Pentru elevii care absenteaza la prima sesiune exista o perioada speciala de teze si anume 5 iunie - Matematica, 8 iunie - Limba si literatura materna, 12 iunie - Limba si literatura romana. Perioada speciala de teze pentru elevii amanati, conform Articolului 65 din Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, este urmatoarea: 21 august - Matematica, 23 august - Limba si literatura materna, 28 august - Limba si literatura romana. Elevii sunt reprogramati, numai o singura data, sa sustina fiecare teza la care au absentat. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.