Alegerile regionale din Anglia, Scotia si Tara Galilor, un semnal pentru alegerile generale care urmeaza sa aiba loc in Marea Britanie in 2009 sau 2010, semnaleaza infringerea laburistilor lui Blair.

Rezultatele date publicitatii deocamdata sint numai partiale.

In Anglia, unde au fost numarate mai putin de jumatate dintre voturi, laburistii au pierdut 5 dintre posturile de consilieri detinute deja, in vreme ce conservatorii au cistigat 15, majorindu-si avansul si asa considerabil pe care il aveau fata de partidul lui Blair.

In Tara Galilor, laburistii au pierdut 3 dintre posturile de consilier, conservatorii mentinindu-se de pozitii, in vreme ce Plaid Cymru (care militeaza pentru recunoasterea Tarii Galilor ca stat de sine statator) a cistigat 3 locuri in plus. Este probabil ca laburistii vor pierde controlul adunarii legislative.

In Scotia, unde rezultatele sint cele mai incerte deocamdata (s-au numarat mai putin de jumatate din voturi si multe au fost invalidate), se pare ca laburistii vor pierde in favoarea Partidului National Scotian (SNP) care militeaza pentru independenta.