Mare parte din electorat va haladui dupa biscuiti prin toate coclaurile continentului. Nu stiu daca s-a prins cineva, dar Uniunea Europeana este o entitate, cel putin din punct de vedere economic. Este normal ca pe cetateanul european sa-l prinda ale
Mare parte din electorat va haladui dupa biscuiti prin toate coclaurile continentului. Nu stiu daca s-a prins cineva, dar Uniunea Europeana este o entitate, cel putin din punct de vedere economic. Este normal ca pe cetateanul european sa-l prinda alegerile tragand la saiba, sau pe nas, tocmai la dracu'n praznic.
Soarta lui alde Berlusconi poate fi hotarata de voturile pensionarilor italieni libidinosi de prin Timisoara sau Arad, la fel de bine cum scaunul lui Canacheu sau Milut poate sta in voturile pasaricilor sau faiantarilor din Castellon. Ar avea si Europa ocazia sa ne cunoasca mai bine. Ce poate fi mai spectaculos, si eficient politic, decat un gratar popular in Hyde Park? Cum ii va sta lui Vanghelie, alaturi de Geoana deghizat in furnica, sa imparta mici cu mustar pe carnetul de partid la umbra lui Nelson preainaltul, cum a facut in Parcul Izvor? Dar lui Basescu de gat cu Fane Baboi in fata la Escurial, in Madrid? (Cu ocazia referendumului pentru demiterea presedintelui a fost inovata o noua arma: maneaua politica. Menestrelul Fane a adus pe piata un tun: "Maneaua lui Basescu". Cantecelul de larga respiratie prezidentiala cuprinde tot ce-si poate dori un alegator patimas de la un politician inspirat, zice de bine de dusmani, aminteste cu duiosie de fratiori, si, in general, reflecta fidel discursul suspendatului: "Au avut ganduri perverse si grupuri de interese", citam la intamplare. Apare si un sarpe incalzit la san, dar nu-l numim, pentru a nu influenta electoratul).
Sunt vreo doua milioane de voturi pe pustii. Cine le aduna? Si cu ce, ca Cioroianu nu gaseste urna. Pentru alegerile europarlamentare, foste sa fi fost pe 13 mai, misiunile diplomatice se declarau pregatite, sa aveti voi romanii cate sectii de votare au ambasadele si consulatele, raporta cu mandrie fostul ministru de Externe si cu Blaga. Pentru Basescu, par sa fi intrat in pamant. Din milioanele de voturi disponibile pe aiurea actuala administratie nu poate recolta decat cateva sute de mii, afirma Adrian Diplomatul Minune. "Nu este timp suficient, referendumul se intampla prea repede". Adica pe 19 mai, o saptamana mai tarziu decat europarlamentarele. Sa intelegem ca sunt urne speciale pentru Daciana Sarbu si recipiente rezervate lui Basescu?
Voturile "stranierilor", ca sa priceapa si Becali de cine vorbim, sunt importante nu atat ca numar, ci pentru ca ele reprezinta optiunea unui segment activ al electoratului. Sunt oameni care chiar traiesc in Europa, nu doar se inchipuie ca zdupesele si fioroasele bugetare. Acesti oameni, pe care din prostie ii numim capsunari, aduc Romaniei miliarde de euro. Nu planurile de dezvoltare inchipuite ale Guvernului, ci "euroii" lor refac satele si varuiesc casele. Ei reprezinta adevarata integrare, stiu cu ce se mananca economia de piata. Si munca. Si, evident, ca de ei se teme actuala coalitie anti-prezidentiala. Bine, ei se tem de orice vot. Ideal ar fi sa voteze doar cei noua guzgani de dosar care compun Curtea Constitutionala.
Basescu a fost invitat la un mare miting de romanii dimprejurul Madridului. Prost ar fi sa nu se duca. Dar fara Stolojan, ca le confisca valuta. Si fara Boc. Pe Boc sa-l trimita cu CD-ul lui Baboi pe la nunti. Cu toate ca mi-e ca vine si batut si fara voturi.
Daca asocierea lui Basescu cu Baboi este naturala, initiativa lui Geoana de a sechestra in numele PSD tragedia Ralucai Stroescu, Dumnezeu s-o odihneasca!, este infecta. Ramane s-o inscrie post-mortem in partid, sa-i faca Vanghelie de sase saptamani un gratar si, o data la patru ani, sa patruleze toata floarea PSD cu moastele eroinei confiscate pe Kiseleff.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.