Comisia de Disciplina a FRF asteapta sa fie sesizata de secretarul general al federatiei sau de cel al ligii in cazul declaratiilor finantatorului Gigi Becali, a anuntat ieri secretarul comisiei, Mircea Cezar Ionescu. "Nu m-am intalnit inca cu membri
Comisia de Disciplina a FRF asteapta sa fie sesizata de secretarul general al federatiei sau de cel al ligii in cazul declaratiilor finantatorului Gigi Becali, a anuntat ieri secretarul comisiei, Mircea Cezar Ionescu. "Nu m-am intalnit inca cu membrii Comisiei. Secretarul general al FRF (n.r. - Adalbert Kassai) sau cel al LPF (n.r. - Valentin Alexandru) trebuie sa faca sesizarea. Vom vedea luni, cand se intruneste comisia. Trebuie sa vina de undeva ordinul", a afirmat Ionescu. "O sa facem ancheta, dar nu e cazul sa se implice si Politia", a anuntat Dragomir.
Unul dintre cei cinci membri ai Comisiei de Disciplina, citat de Mediafax sub acoperirea anonimatului, a declarat ca aceasta nu se poate sesiza decat la cererea FRF sau LPF: "Comisia este autonoma, iar cei cinci membri au fiecare alte activitati si nu sunt obligati sa urmareasca declaratiile din presa. Liga si FRF prin organele proprii de conducere pot face sesizarea. Este gresita exprimarea ca membrii comisiei se vor autosesiza. Se autosesizeaza LPF, care investeste comisia sa analizeze declaratiile". Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus joi ca va deschide o ancheta, dupa ce Gigi Becali a afirmat ca are probe ca trei jucatori de la FC Arges au fost contactati de Viorel Ilinca inaintea meciului cu CFR Cluj, din etapa a 29-a a Ligii I. "Deschidem o ancheta, daca se dovestese ca este adevarat vom lua masurile care se impun. Daca nu, Gigi Becali va fi sanctionat conform regulamentului. Dar va spun ca vom avea balamuc mare de tot daca nu se introduce in regulament depunctarea pentru astfel de declaratii, in conditiile in care ele nu se dovedeste adevarate", a spus Dragomir. Gigi Becali a declarat ca are probe ca jucatorii lui FC Arges, Alin Chita, Ciprian Tanasa si Mircea Stan, au fost contactati de Viorel Ilinca inaintea meciului cu CFR Cluj. "Eu n-am cumparat nici un meci. Sa-mi aduca o proba ca am facut eu asa ceva. Eu aduc probe ca jucatorul Chita de la FC Arges a fost contactat ca sa i se dea 15.000 lui, 15.000 lui Tanasa si 15.000 fundasului dreapta (n.r. - Mircea Stan) ca sa tranteasca meciul cu CFR Cluj. Eu aduc probe. Ilinca (n.r. - presedintele de la Unirea Urziceni, fost conducator la FC Arges) s-a intalnit cu Chita si a zis: <<Va dau eu cate 15.000 sa pierdeti meciul>>", a spus Gigi Becali. Ieri, Ilinca a declarat ca probele anuntate de Gigi Becali sunt discutiile purtate de finantatorul stelist cu patronul lui FC Arges, Cornel Penescu. "Ilinca s-a intalnit cu Chita in centrul Pitestiului. Chita mi-a spus acest lucru. I-a propus sa nu joace corect, iar in schimb va primi 15.000 de euro. Aceeasi propunere a fost facuta si pentru Mircea Stan si Tanasa", a spus Penescu. Altfel, tot ieri, Dragomir a declarat ca LPF se va implica in cazul "Arges-CFR" si ca asteapta probele lui Gigi Becali. "Sunt interese mari la mijloc si fiecare vrea sa puna presiune. Liga se va implica prin comisiile abilitate si va cerceta acest caz. Toti sustin ca au probe, dar cand e sa le aduca nu mai vine nimeni. Personal, cred ca Ilinca nu e vinovat cu nimic, e baiat bun si un presedinte adevarat", a declarat Dragomir. Acesta a mai spus ca Politia nu are motive sa se implice in acest scandal: "Cum ar fi ca Politia sa se implice in tot ce spune fiecare cretin din tara asta?". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.