Pe ultima turnanta a campionatului, in conditiile unei lupte aprige pentru locul doi, tot mai multe mizerii facute de oamenii de fotbal ies la iveala. Dupa ce rapidistii au acuzat voalat Steaua ca ar plati echipele cu care joaca ei chiar in ultima et
Pe ultima turnanta a campionatului, in conditiile unei lupte aprige pentru locul doi, tot mai multe mizerii facute de oamenii de fotbal ies la iveala. Dupa ce rapidistii au acuzat voalat Steaua ca ar plati echipele cu care joaca ei chiar in ultima etapa, ieri a iesit Gigi Becali. Care arata cu degetul spre actuala ocupanta a locului doi, CFR Cluj, ca a promis 45.000 de euro pentru trei jucatori de la FC Arges, in meciul direct dintre cele doua echipe, de sambata trecuta. Patronul ros-albastrilor zice ca are si probe, dar la asemenea metode, e drept, ceva mai subtile, s-a dedat si el in aceeasi etapa, anuntand ca trei jucatori galateni, Vatca, Paraschiv si Szekely, vor fi transferati in vara. Asta s-a intamplat chiar inaintea meciului direct, ceea ce a dus la un non-combat al acestora in Ghencea. Iar acum nu-i mai vrea!
"Eu n-am cumparat nici un meci. Sa-mi aduca o proba ca am facut eu asa ceva. Eu aduc probe ca jucatorul Chita de la FC Arges a fost contactat ca sa i se dea 15.000 lui, 15.000 lui Tanasa si 15.000 fundasului dreapta (n.r. - Mircea Stan) ca sa tranteasca meciul cu CFR Cluj. Eu aduc probe. Ilinca (n.r. - presedintele clubului Unirea Urziceni) s-a intalnit cu Chita si a zis: Va dau eu cate 15.000 sa pierdeti meciul", a acuzat ieri Becali. Acesta l-a atacat si pe Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, despre care a spus ca a facut "o neomenie" prin trimiterea celor trei jucatori, Adrian Anca, Vasile Jula si Cristian Coroian, la juniori, dupa ce au fost acuzati ca nu si-au aparat corect sansele la meciul cu Steaua. "Vad ca Muresan vorbeste de neomenie si se refera la mine. Neomenie e ce face el cu baietii aia. Ce legatura am eu cu asta. Arunca un nebun o piatra in garla si o mie de insi nu pot sa o scoata. Sunt inventii, nu pot sa-mi dau seama cine a facut dezinformarea asta. Oricum, mie mi-a prins bine. Daca imi arata cineva un telefon de-al meu sau al unui apropiat de-al meu catre Cluj, eu sunt capabil de orice, stau la dispozitia oricui. Uite, pun mana pe Biblie ca nu am nicio legatura. Ce sunt eu vinovat ca sunt ei fraieri, ca i-au dat pe jucatori afara pentru ca a bagat unul o stramba, o stanga. De ce pun botul la manipulare? Daca spun eu sa-l dea afara si pe Semedo ca e blat, il dau? Sa-l dea atunci!", a afirmat Becali. Finantatorul stelist i-a cerut presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, sa spuna public daca stie ceva. "A spus Mitica Dragomir ca am facut eu ceva la Cluj? Doamne fereste, e nebun! Daca el stie ceva, il rog public sa spuna sau pe oricine. Asa mi-a spus si Copos acum: Ai cumparat tot orasul Urziceni. Nu e nimic, poate sa spuna ca am cumparat si Urziceni, si Piatra Neamt, si toate orasele. Cainele latra, ursul merge. Mie imi fac bine declaratiile lor. Toate masinatiunea asta cu jucatorii de la Cluj imi face bine. Bravo, sa mai dea afara inca doi. Macar sa castig eu toate meciurile si apoi sa spuna tara ca le-am cumparat. El nu le cumpara? (n.r. - referire Copos). Ei le cumpara si tac, merg pe blat. Asta fac ei. Cei de la Cluj au fost neoameni cu jucatorii aia. Neoameni cu ce au vrut sa faca cu FC Arges. Il inghit pe ala care spune ca are probe impotriva mea, pentru ca nu le are. Hotii zic hotii celui care e corect", a afirmat Becali. Viorel Ilinca, fost presedinte la FC Arges, a negat vehement ca ar fi fost intermediarul tranzactiei acuzate de Becali. "Daca domnul Becali are probe, sa le arate si, daca sunt vinovat, atunci ma duc la puscarie. Domnul Becali face strategii specifice dansului inaintea unor meciuri importante. Eu cred ca ar trebui sa isi vada de clubul sau", a precizat Ilinca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.