Curtea Constitutionala dezbate astazi amendamentele PSD la Legea referendumului care usureaza demiterea presedintelui.

Parlamentarii PSD au modificat legea in asa fel incit demiterea presedintelui sa fie facuta cu votul majoritatii cetatenilor care se prezinta la referendum, indiferent daca seful statului a fost ales din primul sau din al doilea tur de scrutin. Aceasta modificare reclamata de PD la Curtea Constitutionala a fost facuta in 21 martie, deputatii aprobind-o cu 198 voturi pentru, 46 impotriva si 2 abtineri.

Cu acea ocazie, deputatii au eliminat si interdictia de a organiza referendumuri simultan cu alegerile locale, parlamentare, prezidentiale sau europarlamentare, asa cum ceruse anterior Curtea Constitutionala, tot in urma unei sesizari a PD. Deputatii PC, PSD si PNL au spus atunci ca toate textele adoptate sint in concordanta cu cererile Curtii Constitutionale. De fapt, legea a fost reexaminata in Parlament la solicitarea Curtii Constitutionale.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat recent ca asteapta unda verde de la Curtea Constitutionala pentru usurarea procedurilor de demitere a presedintelui.