Gigi Becali readapteaza strategia de premiere a adversarilor rivalilor la normele restrictive impuse de FRF.

Batalia pentru Liga Campionilor scoate de la naftalina toate mijloacele disponibile pentru adjudecarea locului 2, rivnit de Steaua, Rapid si CFR Cluj, pentru a accesa milioanele de euro ale Ligii Campionilor. Intrarea in calcule a clujenilor a generat masuri de siguranta suplimentare, astfel ca senzatia de déjà-vu a venit mai devreme. Masurile luate de Federatia Romana de Fotbal (FRF), prin care echipele care premiaza adversarii rivalilor risca suspendarea pe unu sau doi ani, penalitati pecuniare sau depunctarea de la trei la noua puncte, au vaduvit fotbalul de imaginile in care patronul Gigi Becali alerga cu sacosa de bani dupa jucatorii Gloriei Bistrita, inaintea meciului cu Rapid. In schimb, finantatorul din Pipera a reactivat practici mai elaborate, patentate insa tot anul trecut. Daca inaintea meciului dintre FC Arges si CFR Cluj, incheiat 0-0, doar s-a vehiculat ca Becali le-ar oferi pitestenilor 100.000 de euro in caz de victorie, patronul ros-albastrilor a schimbat strategia la meciul direct cu Otelul Galati.

Rapidistii vor prime de la Becali

Gigi Becali a lansat in presa zvonuri ca si-ar dori sa-i transfere pe galatenii Vitca, Szekely si Paraschiv, ca, dupa victoria cu 3-0, cele doua parti sa negocieze sume importante, aproximativ 1,5 milioane de euro pentru cei trei, fara insa a ajunge la un acord final. Similar a procedat Becali si in urma victoriilor din campionatul trecut - 3-0 cu Jiul Petrosani si 4-0 cu FC Vaslui -, cind, la o saptamina de la finalul sezonului, i-a transferat pe petrosaneanul Drida si pe vasluienii Panait si Vali Badea. In cele din urma, doar ultimul a ramas la Steaua, ceilalti doi fiind indepartati cu repeziciune. Pe de alta parte, dupa meciul cistigat in fata Politehnicii Iasi, giulestenii acuza cu insistenta ca tactica de anul trecut se mentine si la momentul actual. „Cei de la Poli au fost motivati suplimentar pentru meciul cu noi. Stim sigur asta. Nu pot sa dovedesc nimic, intrebati-l pe antrenorul lor", a declarat tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, sustinut de jucatorii din Giulesti. „Domnul Becali isi pregateste foarte bine meciurile. Cred ca si in seara asta (n.r. - luni seara) i-a motivat bine pe astia de la Iasi. Nu mai face public, dar domnul Becali lucreaza bine", a sustinut si atacantul Ionel Ganea. „Sint disperati si frustrati ca nu mai pot prinde locul 2 si vorbesc prostii. Daca intr-adevar erau motivati, jucatorii nu evoluau atit de penibil. Poli n-a aratat ca o echipa motivata", a contracarat antrenorul iesenilor, Ionut Popa.

Apel la Dan Petrescu

Avind in vedere ca urmeaza o noua etapa decisiva, in care Rapidul va juca pe terenul lui CFR Cluj, iar Steaua la Urziceni, giulestenii se autopropun la prima. „Sa ne motiveze si pe noi, ca tot mergem simbata la Cluj", sustine atacantul si antrenorul secund, Viorel Moldovan. Cit priveste confruntarea dintre ros-albastri si Unirea Urziceni, patronul Gigi Becali a inceput deja razboiul psihologic. Intr-o emisiune televizata, patronul din Ghencea a dat de inteles ca tehnicianul Dan Petrescu va alcatui echipa in asa fel incit Steaua sa se impuna. „Sper ca Dan Petrescu sa o lase mai moale simbata. Oricum, il stiu, e baiat bun si va face el o echipa strimba, o tactica gresita care sa ne permita noua sa marcam cel putin un gol", a precizat Becali inaintea celui mai dificil meci al finalului de sezon. „Cu Steaua va fi un meci pe viata si pe moarte. Acelasi lucru se intimpla si in cazul Rapidului. Atit stelistii, cit si rapidistii vor sa ocupe locul al doilea care duce in Champions League. Noi insa vrem sa ajungem cit mai sus posibil, sa tintim cit mai sus. Eu sint disperat sa cistig orice meci. Nu conteaza cine este adversar, poate fi mama, poate fi tata, eu vreau sa inving", a replicat, in schimb, Dan Petrescu.

Becali: MM nu a contactat clujenii Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar fi contribuit la demiterea lui Mihai Stoica, pentru a-l aduce in locul sau pe Gino Iorgulescu. „Plecarea lui Mihai Stoica nu are nici o legatura cu echipa sau cu fotbalul. Nu am contribuit la plecarea lui, din contra, am incercat sa-i schimb decizia lui Becali. Sper ca prin indeplinirea obiectivului sa il aducem inapoi in Ghencea", spune Olaroiu. Altfel, patronul ros-albastrilor a infirmat si ipoteza conform careia Stoica le-ar fi comunicat conducatorilor clujeni ca au fost contactati jucatorii CFR-ului. (F.D.)