Curtea se va intruni in sedinta vineri, 4 mai, pentru a analiza sesizarea democratilor cu privire la neconstitutionalitatea proiectului de modificare a legii privind organizarea si desfasurarea referendumului, initiat de PSD, noteaza Antena 3. Potri
Curtea se va intruni in sedinta vineri, 4 mai, pentru a analiza sesizarea democratilor cu privire la neconstitutionalitatea proiectului de modificare a legii privind organizarea si desfasurarea referendumului, initiat de PSD, noteaza Antena 3. Potrivit acestui proiect, presedintele tarii ar putea fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care vor participa la referendum. Asupra proiectului de modificare propus de PSD Curtea se mai pronuntase o data, in februarie 2007, declarand legea neconstitutionala. Reintors la Parlament, proiectul a fost revizuit in conformitate cu observatiile Curtii, sustin pesedistii. Chiar daca forul constitutional admite legalitatea noilor prevederi, este probabil ca acestea sa intre in vigoare numai in viitorul mandat prezidential, dat fiind faptul ca "nu poti schimba regulile in timpul jocului", spun autorii contestatiei. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.