Disputa dintre Chelsea si Mutu continua, la aproape trei ani dupa ce gruparea de "Stamford Bridge" l-a dat afara pe "Briliant". In ocombrie 2004, Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control anti-doping efectuat la cererea antrenorului Jose
Disputa dintre Chelsea si Mutu continua, la aproape trei ani dupa ce gruparea de "Stamford Bridge" l-a dat afara pe "Briliant". In ocombrie 2004, Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control anti-doping efectuat la cererea antrenorului Jose Mourinho, iar Chelsea l-a concediat pe atacantul roman, la un an si jumatate dupa ce-l transferase de la AC Parma pentru 22,5 milioane de euro.
Mutu a fost suspendat de FIFA pentru aproape sapte luni, pana in mai 2005, semnand in aceasta perioada o intelegere cu Juventus Torino din postura de jucator liber de contract. Chelsea si-a dat seama ca a facut o greseala cand l-a concediat pe Mutu si a anuntat ca va cere despagubiri. FIFA n-a fost de acord, considerand ca Chelsea a reziliat unilateral contractul cu Mutu. Mai mult, Mutu a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde a reclamat aceasta concediere, insa a pierdut. Aest apel a consfintit faptul ca Chelsea l-a concediat legal pe Mutu. Gruparea engleza a continuat disputa la FA (federatia engleza de fotbal), unde a primit acceptul de a cere despagubiri. Acum cateva zile, conform BBC, Chelsea a castigat si apelul intentat impotriva FIFA, astfel incat poate cere acum daune financiare. Gruparea engleza vrea bani atat de la Mutu, cat si de la Juventus, club care l-a legitimat pe roman inainte de expirarea suspendarii, adica inainte de finalul procesului dintre Chelsea si jucator. Initial, dupa judecata de la FA, Chelsea anuntase ca doreste o suma intre opt si 11 milioane de euro drept despagubire, insa, cel mai probabil, tot o instanta de judecata va decide, daca va fi cazul, suma de bani pe care Mutu (poate chiar in solidar cu Juventus) o va plati catre Chelsea. In acest moment, Mutu este legitimat la Fiorentina, unde a ajuns in vara anului 2006, de la Juventus, pentru opt milioane de euro. Mutu are un contract pe cinci ani cu Fiorentina, cu un salariu anual de 1,5 milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.