O garsoniera pentru un monitor plasma Cel mai mare ecran cu plasma din lume, cu diagonala de 103 inci, este disponibil si in Romania. Costa 60.000 de euro iar producatorul a vandut deja primul model. Anul trecut la CERF, la standul Samsung, se put
O garsoniera pentru un monitor plasma Cel mai mare ecran cu plasma din lume, cu diagonala de 103 inci, este disponibil si in Romania. Costa 60.000 de euro iar producatorul a vandut deja primul model. Anul trecut la CERF, la standul Samsung, se putea admira cel mai mare monitor plasma din Romania. Avea o diagonala de 80 de inci si o rezolutie 1,920 x 1,080 pixeli. Acum, suprematia o detine Panasonic care a adus si in Romania modelul TH-103PF9EK cu o diagonala de 103 inci (2,62 metri). Are o rezolutie HDTV de 1080p (progresiv) care ofera mai mult de 2 milioane de pixeli (1.920 x 1.080) si cantareste peste 210 kilograme.  In ceea ce priveste pretul, cei interesati trebuie sa scoata din buzunare aproximativ 60.000 de euro. Nu va grabiti sa spuneti ca nu se vor gasi cumparatori deoarece acest prim model a fost deja "adjudecat". Din motive lesne de banuit, reprezentantii Panasonic Romania nu au dorit sa dezvaluie identitatea cumparatorului. In ceea ce priveste modelul de 80 de inci adus de Samsung, achizitionarea sa se face prin comanda. Dupa cum ne-au spus reprezentantii romani ai companiei coreene, pana in prezent nu s-a vandut aici nici un model. Monitoarele Samsung cu cea mai mare diagonala vandute pe piata romaneasca sunt cele de 63 de inci.  TEHNOLOGIE. Realizarea ecranului cu diagonala de 103 inci a implicat depasirea unor probleme tehnologice legate de mentinerea unei calitati inalte a imaginii, pe toata suprafata ecranului. Inginerii au dezvoltat un nou tip de perete despartitor si al unui nou tip de fosfor pentru aceste ecrane de mari dimensiuni. Peretele despartitor previne interferentele dintre celule adiacente, astfel incat sa poata produce imagini clare. O data cu aparitia playerelor si filmelor in format Blu ray, monitoarele cu diagonale mari (nu neaparat de 100 de inci) vor fi tot mai cautate, iar preturile mai scad si la plasme, si la LCD-uri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.