Stirista TVR s-a casatorit miercuri cu Dan Viorel Sucu, proprietarul companiei Mobexpert, estimata la 100 de milioane de euro. Omul de afaceri a iesit recent dintr-un divort cu buzunarele usurate de 37,5 milioane de euro.

Diana Lascarescu si Dan Sucu, fiecare la a doua incercare in casnicie. Prezentatoarea TVR 2, in virsta de 33 de ani, s-a aflat la starea civila in rolul principal, pentru a doua oara in viata. Noul sot, Dan Sucu, detine 99% din DS Management, companie care controleaza toate firmele din grupul Mobexpert, a caror valoare cumulata depaseste, potrivit estimarilor, 100 de milioane de euro.

Cununia religioasa, la toamna

La ceremonie au participat putini invitati, majoritatea din rindul familiei, dintre persoanele publice remarcindu-se doar fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu. Evenimentul la care mirii au venit insotiti de baietelul lor in virsta de noua luni nu a fost urmat de o petrecere. Desi cununia religioasa este programata pentru aceasta toamna, vacanta de miere se consuma in prezent in Cipru. Diana Lascarescu s-a casatorit prima oara la 19 ani, cu omul de afaceri Cezar Lascarescu. Mariajul de sase ani s-a incheiat printr-un divort, in urma caruia vedeta a fost acuzata ca a parasit locuinta conjugala cu bunuri in valoare de 200.000 de dolari. Prezentatoarea tv a mai fost implicata intr-o relatie mediatizata, cu afaceristul Peter Imre, actualul sot al Marinei, fiica lui Teodor Melescanu.

Negocieri sentimentale

Nici Dan Sucu (44 de ani) nu este la prima incercare in amor. Timp de 20 de ani a fost insurat cu Camelia Sucu, de care s-a separat in 2004. Procesul de partaj dintre cei doi a fost complicat din cauza multiplelor firme in care erau parteneri. Recent, Camelia a intrat in posesia a 37,5 milioane de euro cash, devenind astfel femeia cu cele mai multe lichiditati din tara, iar fostul sot, „unul dintre cei mai indatorati oameni din Romania", dupa cum s-a autointitulat. Potrivit revistei „MONEY EXPRESS", cei doi au intrat impreuna in business in 1993, pornind de la un stand de mobila in magazinul Unirea. In anii care au urmat, grupul Mobexpert s-a dezvoltat, atingind anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 150 de milioane de euro. Camelia detinea participatii in 15 dintre cele 38 de SRL-uri ale grupului de mobila, adica aproape 40%, in valoare de 55 de milioane de euro. Tranzactia finala dintre soti a fost insa de 40 de milioane de euro pentru ca negocierile „au avut si o componenta sentimentala", declara Camelia Sucu pentru „MONEY EXPRESS".

Divort scump

Pentru ca „pe vreme de razboi nu se poate construi nimic", dupa cum spune Camelia Sucu, fosta pereche a cazut la pace: iesirea din business a jumatatii feminine, evident contra unei sumei frumoase. In final, a avut loc o vinzare in doua sensuri: Camelia a vindut sotului toate participatiile detinute pentru 37,5 milioane de euro, iar Dan Sucu i-a vindut actiunile pe care el le detinea la una dintre firme, Class. Ca sa-i poata achita sotiei contravaloarea celor 40% din companie, Sucu a imprumutat 32 de milioane de euro, pe zece ani, de la Alpha Bank. Ca sa-i returneze, patronul va lista la bursa Mobexpert anul viitor, cind are de gind sa vinda 25% din afacere. In timp ce proaspatul insuratel isi stoarce mintea, incercind sa gaseasca solutii pentru rambursarea debitului, doamna divortata, mama a doi copii, ia in calcul mai multe posibilitati de alocare a banilor. Revista de business mai arata ca banii Cameliei sint suficienti pentru a construi un hotel, un cartier rezidential de 250 de apartamente de lux sau pentru a deschide cinci magazine de mobila.