Cursa pentru privatizarea Daewoo se lasa cu surprize. Pe ultima suta de metri, rusii se arata interesati.

In ceasul al doisprezecelea, JSC Russian Machines a depus o oferta neangajanta pentru privatizarea Automobile Craiova. Cu o zi i
Cursa pentru privatizarea Daewoo se lasa cu surprize. Pe ultima suta de metri, rusii se arata interesati.

In ceasul al doisprezecelea, JSC Russian Machines a depus o oferta neangajanta pentru privatizarea Automobile Craiova. Cu o zi inainte de termenul-limita, stabilit pe 25 aprilie, gigantii americani General Motors si Ford si-au confirmat participarea. Potrivit unor surse apropiate firmei, Russian Machines, stabilita juridic sub forma unui Joint Stock Company (JSC), este compania ruseasca ce a produs modelele Volga.

Comisia pentru privatizarea Automobile Craiova va decide saptamina viitoare calendarul trecerii in proprietate privata a pachetului majoritar de actiuni al uzinei din Craiova. Procesul de vinzare se va finaliza in acest an, a declarat presedintele comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu.

Strategia prevede vinzarea intregului pachet de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), impreuna cu participatia SIF Oltenia de 22,06% si a celorlalti actionari minoritari care isi exprima intentia de a vinde actiunile.

In sedinta de miercuri a Guvernului, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a sustinut ca in luna iunie va fi lansata oferta de vinzare. Pentru departajarea competitorilor, pretul oferit va avea ponderea cea mai mare in grila de evaluare. Potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra de afaceri individuala de minimum zece miliarde de euro pe an pentru a fi acceptati si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.