Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la completul de noua judecatori al Curtii Supreme. In luna noiembrie a anului trecut, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au scos de sub urmarire penala pe Ioan Paun, consul general si fost
Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la completul de noua judecatori al Curtii Supreme. In luna noiembrie a anului trecut, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au scos de sub urmarire penala pe Ioan Paun, consul general si fost sef al Consulatului General al Romaniei la Hong Kong, dupa ce, potrivit lui Adrian Nastase, acesta ar fi pus la dispozitia anchetatorilor mai multe informatii care il incrimineaza pe fostul premier. Potrivit Mediafax, Ioan Paun a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la folosirea, in fata autoritatilor vamale, a unor documente falsificate. Procurorii DNA i-au trimis in judecata in dosarul "Zambaccian" pe sotii Adrian si Dana Nastase, impreuna cu Irina Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii si Mihail Vasile, administrator la SC Eurografica SRL Bucuresti. Potrivit DNA, in perioada 2001-2006, folosind autoritatea si influenta rezultate din functiile politice si administrative ocupate in stat, Adrian Nastase a comis mai multe infractiuni de coruptie, antrenand si alte persoane. Nastase este acuzat de luare de mita si obtinere de foloase necuvenite, infractiuni de pe urma carora ar fi obtinut, in total, peste 1,3 milioane de euro. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.