PRM va depune la CNSAS documente care atesta ca presedintele suspendat Traian Basescu a colaborat cu Securitatea. Printre acestea se numara doua declaratii date de doi fosti colegi ai lui Basescu, Cornel Borohovici, fost timonier pe nava Crisana, si
PRM va depune la CNSAS documente care atesta ca presedintele suspendat Traian Basescu a colaborat cu Securitatea. Printre acestea se numara doua declaratii date de doi fosti colegi ai lui Basescu, Cornel Borohovici, fost timonier pe nava Crisana, si colonelul in rezerva Corneliu Ciocan, fost comandant de batalion la Facultatea de Navigatie Constanta.   "Traian Basescu, pe langa raportul de activitate, mergea personal la sediul Securitatii pentru a da si alte informatii", arata Borohovici in declaratia prezentata ieri de liderul PRM, C.V. Tudor. "Ameninta cu "te fac la Securitate"... Legaturile acestui domn cu Securitatea erau evidente, el nefacand un secret din acestea", mai sustine Borohovici. La randul sau, Ciocan spune ca l-a vazut "de multe ori" pe Basescu intrand sau iesind de la colonelul Tudor, seful biroului de contrainformatii din Academia Navala. C.V. Tudor a anuntat ca documentele respective vor fi depuse atat la Parchet, unde Basescu va fi acuzat de sperjur, cat si la CNSAS. "Documentele depuse de PC sunt lucruri importante si foarte serioase", a mai spus Vadim, precizand ca demersul conservatorilor este "un test" pentru Colegiul CNSAS.  POSIBIL PROCES. Tot ieri, deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca mai multi senatori si deputati ai partidului intentioneaza sa-i dea in judecata pe Traian Basescu si Monica Macovei, pentru acuzatiile lansate cand s-a discutat proiectul de lege care-i sprijinea pe producatorii de bere. "Ne-au facut pe toti parlamentarii mafioti, oameni care apartin de anumite grupuri de interese si care voteaza legi pentru infractori. Vom merge in instanta sa ne arate si noua care sunt probele, daca nu, sa plateasca", a spus deputatul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.