Reprezentantii PD si ai lui Basescu in comisia „CNA 2" protesteaza pentru nealocarea de timpi de antena pe posturile publice pentru subiectul principal al referendumului.

Deputatul PD Valentin Iliescu a atentionat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca partidul din care face parte va sesiza PPE pentru „abuzurile" prin care se incearca „reducerea la tacere" pe posturile publice a lui Traian Basescu. El a mentionat ca membrii comisiei parlamentare care s-a ocupat de acordarea tim-pilor de antena trebuie sa tina cont de propunerile CNA de a se acorda spatiu egal in emisiunile informative atit partidelor care il sustin pe Traian Basescu, acestuia, cit si celorlalte partide care se pronunta pentru suspendare.

Pe de alta parte, reprezentantul presedintelui sus-pendat in comisia parlamentara pentru alocarea timpilor de antena, Marilena Constantinescu, a precizat: „La referendum, nu avem de-a face cu o campanie electorala. Nu este o competitie intre programe politice, in care oamenii trebuie sa aleaga intre mai multi candidati. Chestiunea in dezbatere este daca populatia este de acord sau nu cu demiterea presedintelui. PSD, PRM si PC intentionat incearca sa pastreze o stare de confuzie sustinind ca este vorba de campanie electorala".

Basescu - o secunda

Miercuri seara, comisia parlamentara condusa de Adrian Paunescu a stabilit ca timpii de antena de la posturile publice de radio si televiziune sa fie impartiti intre partidele parlamentare in functie de ponderea acestora in Legislativ, fara a acorda timp special pentru presedintele suspendat Traian Basescu. Deputatul PSD Eugen Nicolicea (membru al comisiei) a precizat ca Legea referendumului prevede timp de antena partidelor si cetatenilor. „Cum Traian Basescu este in momentul de fata un simplu cetatean, acesta ar avea dreptul la mai putin de o secunda in conditiile in care timpul disponibil este, teoretic, impartit la numarul de cetateni ai tarii". Nicolicea a mai spus ca PD ii poate ceda din propriul spatiu lui Traian Basescu, si a mentionat ca PLD nu are drept la timpi de antena, parlamentarii acestui partid intrind pe spatiul afectat independentilor, acesta fiind statutul lor in Parlament.