Romanca Aluissa Lacusteanu s-a accidentat la antrenamentul oficial de la Amsterdam si nu va putea concura la CE.

Ghinioanele nu-l parasesc pe antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica, Nicolae Forminte. Dupa ce a deplasat la Amsterdam, locul de disputare a Campionatelor Europene, patru gimnaste „intr-un picior" („Nu am nici o sportiva complet sanatoasa. Toate au probleme ba la glezna, ba la cot"), Forminte nu va mai putea conta in concurs pe serviciile Aluissei Lacusteanu. La antrenamentul oficial pe podiumul de concurs, desfasurat marti, Aluissa s-a accidentat la genunchi si nu va mai putea concura. „Sper ca accidentarea sa nu fie foarte grava. Preferam sa o menajam pe Aluissa la Europene, pentru a o avea in echipa la Mondiale, acolo unde ne batem pentru calificarea la Olimpiada de la Beijing", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

Grigore lucreaza la patru aparate

Astfel, dupa abandonul Aluissei Lacusteanu, Romania va fi reprezentata in concursul feminin de Sandra Izbasa, Steliana Nistor si Andreea Grigore. „Toate vor lucra la cele patru aparate. Pe linga medalii, vrem sa crestem si gimnaste pentru viitor. Este cazul Andreei Grigore, pe care vrem sa o obisnuim cu stresul concursului. In functie de rezultate vom vedea in care dintre finalele pe aparate va concura fiecare", a mai spus Stoica. Fetele vor intra in concurs astazi, de la ora 11.30 (ora Romaniei), cind sint programate calificarile atit pentru finala de la individual compus, ce va avea loc simbata, cit si pentru finalele pe aparate, ce se vor disputa duminica.

In programul intrecerii de la Amsterdam nu este prevazuta competitia pe echipe, fiind doar un concurs individual. La feminin, Romania nu a mai cucerit un titlu european absolut din 1994, cind Gina Gogean a urcat pe prima treapta a podiumului de la Stockholm. La ultima editie a intrecerii continentale, la Volos, Sandra Izbasa s-a clasat a doua la individual compus, dupa italianca Vanessa Ferrari.

Koczi si Selariu fac sase aparate

In ceea ce priveste lotul masculin, acesta a luat contact abia ieri cu sala de concurs. „Pina acum nu am primit nici o plingere de la baieti in ceea ce priveste aparatele. Selariu si Koczi vor participa la individual, restul urmind sa faca doua-trei aparate", a afirmat presedintele FRG. Pentru aceste Campionate Europene, antrenorul Dan Grecu i-a selectionat pe Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Razvan Selariu, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso si Adrian Bucur. Ei vor intra in concurs abia miine, cind sint programate calificarile, finalele urmind sa se dispute simbata - individual compus si duminica - pe aparate.

Performanta la 33-35 de ani

La startul intrecerii de la Amsterdam se vor alinia 253 de gimnasti din 39 de tari. Cu exceptia Catalinei Ponor, toti medaliatii Europenelor din 2006 sint prezenti pentru a-si apara titlul. Desi gimnastii isi incheie cariera destul de devreme, in jurul virstei de 20-25 de ani, exista insa si exceptii. In Olanda, cei mai virstnici competitori vor fi Oksana Chusovitina (33 de ani), la feminin, si Florin Purge (35), Jordan Jovtchev (34) sau Dmitri Karbanenko (33), la masculin.