Expertul asistent al Directiei pentru Integrare Europeana din cadrul Prefecturii Timis a fost arestat ieri pentru trafic de influenta. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus arestarea si inceperea cercetarii penale fata de Adrian Bacos
Expertul asistent al Directiei pentru Integrare Europeana din cadrul Prefecturii Timis a fost arestat ieri pentru trafic de influenta. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus arestarea si inceperea cercetarii penale fata de Adrian Bacos, care este si membru in Comisia pentru aplicarea Legii privind acordarea de despagubiri cetatenilor romani pentru bunurile si proprietatile sechestrate in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si aplicarii tratatului de pace incheiat intre Romania si Tarile Aliate si Asociate. Potrivit Mediafax, din probele administrate pana in prezent a reiesit ca Bacos a pretins 829.000 de lei de la o persoana, care ulterior l-a denuntat, pentru a interveni pe langa functionari din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, in vederea urgentarii efectuarii platilor catre denuntator. Suma pretinsa de Bacos reprezinta zece la suta din totalul sumelor cuvenite drept compensatie denuntatorului, pentru bunurile detinute de parintii acestuia in Basarabia, inainte de anul 1947. In 24 aprilie, conform intelegerii dintre cei doi, Adrian Bacos a primit 16.900 de lei, urmand ca diferenta pana la 82.900 de lei sa o primeasca peste aproximativ trei saptamani, dupa ce denuntatorul intra in posesia restului de bani din sumele ce au fost aprobate drept compensatii. La scurt timp dupa primirea banilor, acesta a fost prins in flagrant. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.