Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a organizat o dezbatere publica pe marginea proiectului de lege privind retinerea datelor generate de comunicatiile electronice.  Operatorii vor ca termenul de retinere a datelor sa fie de s
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a organizat o dezbatere publica pe marginea proiectului de lege privind retinerea datelor generate de comunicatiile electronice.  Operatorii vor ca termenul de retinere a datelor sa fie de sase luni, perioada minima prevazuta in directiva europeana. In cazul in care se opteaza pentru perioada de 12 luni, acestia considera necesar ca autoritatile beneficiare ale acestui serviciu sa suporte o parte din costurile implicate de activitatea de retinere a datelor, acest model existand in alte state europene.  Discutiile s-au purtat si pe marginea formularilor ambigue ale proiectului, care lasa loc multor interpretari. S-a convenit, de exemplu, ca se va renunta la prevederea potrivit careia mandatul de solicitare a datelor poate fi prelungit. In curand vor incepe consultarile pe marginea normelor metodologice, asteptate de operatori pentru a putea evalua investitiile de care au nevoie. Propunerile pentru imbunatatirea proiectului se primesc pana la 10 mai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.