„Cu un pas inainte", lunea, la PRO TV. „Nu stiu ce e. Dar, pe bune, filmul asta are o echipa misto… si mergem cu totii cu placere la filmare."

Actor sau actoras? Cum esti?

Infr-actor. Ha-ha-ha. La un moment dat, cultura pare asa, o chestie din asta pe care o faci prin poduri, prin subsoluri… e ca si cum ai vina cultura fiindca ea nu are loc in lume. E o timpenie, efectiv! Eu cred ca o natiune e importanta pentru oamenii de cultura. N-o sa se tina minte inginerul cutare, sa ma ierte inginerii, o sa-i tina minte pe Birlic, pe Eliade…

Pe Iacob?

Da, am postere cu mine-n baie. Nu am sindromul parano si mi se pare chestia asta o prostie. Ca te vad trei tanti in piata Amzei, gata, esti faimos din Arad pina-n Birlad.

Asta-i tara, a lui „Uite-l, il stiu de la televizor!"

Da, dar sint un tip normal. Stau de vorba cu o groaza de insi care-mi spun: „Ba, dar credeam ca esti mai nu stiu cum…" „Nu frate, nu scot flacari pe nari!" Sint normal, incerc sa fiu cit mai inteligent cu putinta.

Sint atitea vedete ca…

Scuza-ma, poti face o vedeta in zece minute. Din oricine. Poate are niste skill-uri, ca acum e totul englezeste, poate are niste skill-uri mai aparte, dar tot aia e, ca skill-urile alea sint cam intime. Poti face peste noapte o vedeta.

Timpeste televiziunea.

Ma gindesc, uite, la CNA. Se dau crime, se dau timpenii nationale, se filmeaza cazul de gerontofilie, se pun astea pe esichier si, dupa aia, la ce te astepti de la natiune? Unde e CNA-ul? Cu astea ne afisam ca natiune, nu?

De vina, cine e?

E o chestie prost inteleasa. Cantitativ, acum avem tone de telenovele, tone de alea, ajungem sa ne uitam la „Clona", la „Betty cea urita", sa comentam astfel de productii. Nu stiu cine e de vina. Sistemul nostru de valori s-a dus in moasa-sa pe gheata. Ne raportam la un fotbalist care nu stie sa lege doua vorbe sau iei un batrinel uritel ce seamana cu o reclama la cirnati si auzi cum ala e iubirea vietii… normal ca timpesti pustoaicele care nu mai stiu ce-s alea: lirism, plimbare prin parc. Ele vor in BMW direct.

Cine e de vina?

Ma gindesc acum… daca omul vrea suturi in fund si degete in nas si ha-ha-ha-ha si lucrez un Molière pentru el, il ridic ca om, cit de cit, un pic. Trebuie sa-i si ofer. „Stan si Bran"… e plin de aluzii sexuale, dar nu-si dau jos chilotii.

Cristi Iacob si-a dat jos chilotii in filmul de la PRO TV.

Da. N-am nici o treaba cu asta. Nu m-am dezbracat ca asa e trendul. Eu cred ca lumea ar fi mai buna daca oamenii ar umbla goi.

Dezbracatul era pentru rating?

Nu, dom’le. Asa era scenariul. Si au fost cazuri si la noi, in Institutul de Teatru. Corpul e un instrument, nu? Faci dragoste imbracat?

In nebunia de semne ale societatii, o dezbracare ca a ta inseamna: „Uite-l si pe asta!"

Corect! Unii pot sa condamne chestia asta… dar nu e problema. Noi sintem singura natiune care se bucura cind injuram, nu?, Ura, am luat la facultate, baga-mi-as, dar, cind vedem o femeie cu sinii goi, ne apuca: „Ha-ha-ha, uite, ba, uite!".

Dar ce este filmul? Telenovela?

E altceva. Nu stiu ce e. Dar, pe bune, filmul asta are o echipa misto… si mergem cu totii cu placere la filmare.

Si ratingul e personaj?

Trebuie sa fie.