Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, ne-a declarat ca nu exista o legatura intre afirmatiile lui Vacaroiu si evolutia cursului. In ce priveste evolutia viitoare a ratei de schimb leu-euro, Vasilescu a afirmat ca BNR nu face declaratii cu
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, ne-a declarat ca nu exista o legatura intre afirmatiile lui Vacaroiu si evolutia cursului. In ce priveste evolutia viitoare a ratei de schimb leu-euro, Vasilescu a afirmat ca BNR nu face declaratii cu privire la acest lucru. "La Banca Nationala este o regula precisa. Noi vorbim despre ce s-a intamplat pe piata valutara pana in clipa prezenta, dar dupa clipa aceasta urmeaza tacere. Daca Banca Nationala ar incepe sa spuna ceea ce s-ar intampla, asta da, asta ar influenta. Pentru ca singurele declaratii care pot sa influenteze cursul sunt cele ale Bancii Centrale. Numai ca Banca Centrala nu le face. Ca parere personala va pot spune ca rata de schimb leu-euro, din perspectiva aderarii la zona euro, a intrat pe pilot automat", a precizat Vasilescu. Referior la oportunitatea declaratiilor presedintelui interimar, consilierul guvernatorului BNR considera ca "domnul Vacaroiu si-a spus un punct de vedere ca economist".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.