Valeriu Turcan a sustinut ieri ca liderul social-democrat Mircea Geoana nu s-a mai dus intr-o vizita programata in SUA pentru ca nu ar mai fi fost primit. Geoana a respins comentariile purtatorului de cuvant al campaniei presedintelui suspendat Traia
Valeriu Turcan a sustinut ieri ca liderul social-democrat Mircea Geoana nu s-a mai dus intr-o vizita programata in SUA pentru ca nu ar mai fi fost primit. Geoana a respins comentariile purtatorului de cuvant al campaniei presedintelui suspendat Traian Basescu, explicand ca deplasarea a fost amanata din cauza inceperii campaniei pentru referendum.
"Chiar din declaratiile domnului Geoana am inteles ca astazi (ieri n.red.) trebuia sa inceapa o vizita in Statele Unite. Are vreo explicatie pentru faptul ca nu a mai fost primit?", a intrebat retoric Valeriu Turcan intr-o declaratie de presa. El a calificat declaratiile liderului social-democrat drept un gest disperat "al unei persoane fara autonomie politica, sub controlul tandemului Iliescu-Hrebenciuc". "Dl. Geoana stie ca in cazul in care referendumul il va revalida pe presedinte, el va fi inlocuit din functie de Ion Iliescu", a precizat Turcan. In replica, Mircea Geoana ne-a declarat ca a existat in plan, initial, o vizita la Washington, dar ca ea a fost amanata din cauza evenimentelor care s-au petrecut in tara in ultimele zile. "A fost un plan in acest sens. Dar in conditiile in care incepe campania pentru referendum, am amanat vizita. Cum sa mai plec in conditiile in care este nebunia asta in tara?", ne-a declarat Geoana. Intrebat despre declaratia lui Valeriu Turcan potrivit careia de fapt liderul PSD nu a fost primit in SUA, Geoana ne-a comentat sec: "Nici pomeneala! Bate campii!". In urma cu o saptamana, presedintele PSD a declarat ca va avea intalniri, la Washington si Londra, cu oficiali guvernamentali si parlamentari ai Statelor Unite ale Americii si Marii Britanii. Geoana a anuntat ca vizita va fi facuta la invitatia Consiliului National de Securitate si a Departamentului de Stat ale Statelor Unite. El a precizat atunci ca se va intalni cu Stephen Hadley, adjunctul Consiliului National de Securitate, cu John Negroponte si cu J.D.Crouch, fost ambasador al SUA in Romania. De asemenea, Geoana urma sa se intalneasca si cu lideri republicani si democrati din Congresul american. Liderul PSD a mai precizat ca, dupa vizita in SUA, va face o escala la Londra, in vederea unor discutii cu oficiali laburisti din Parlamentul si Guvernul Marii Britanii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.