Procurorii Parchetului Instantei Supreme au inchis acum sase zile dosarul penal referitor la biletelul prin care premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa vorbeasca la Parchet in cazul Rompetrol.  Dupa mai mu
Procurorii Parchetului Instantei Supreme au inchis acum sase zile dosarul penal referitor la biletelul prin care premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa vorbeasca la Parchet in cazul Rompetrol.  Dupa mai multe luni de verificari, solutia dispusa in cauza este neanceperea urmaririi penale, atat fata de prim-ministru, cat si fata de Elena Udrea. Tariceanu nu va fi astfel tras la raspundere penala pentru instigare la favorizarea infractorului, iar fosta consiliera de la Cotroceni nu va fi anchetata pentru divulgarea de informatii care nu sunt destinate publicitatii.  Parchetul General a deschis dosarul penal in luna ianuarie, dupa ce a fost sesizat cu plangere de Uniunea Populara Social-Crestina, reprezentata de presedintele Ioan Talpes.  DEZVALUIREA. Scandalul fara precedent legat de biletel a pornit la inceputul acestui an de la afirmatiile Elenei Udrea, care intr-o emisiune televizata a sustinut ca premierul Tariceanu a incercat sa-l determine pe Traian Basescu sa intervina, in favoarea liberalului Dinu Patriciu, pe langa procurorii care instrumentau cazul Rompetrol. La numai cateva zile de la dezvaluirile fostei consiliere prezidentiale, seful statului a aratat biletelul respectiv si i-a confirmat continutul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.