Guvernul italian a adoptat marti un proiect de lege care extinde modalitatile prin care muncitorii imigranti pot intra in Italia, relateaza AFP, interceptat de Mediafax.  Contestat de fortele de dreapta, proiectul modifica Legea "Bossi-Fini",
Guvernul italian a adoptat marti un proiect de lege care extinde modalitatile prin care muncitorii imigranti pot intra in Italia, relateaza AFP, interceptat de Mediafax.  Contestat de fortele de dreapta, proiectul modifica Legea "Bossi-Fini", care restrangea numarul de municitori straini care aveau acces la munca pe teritoriul italian. Legea, in forma propusa de Consiliul ministrilor actual, restabileste sistemul "sponsorilor", permitand astfel comunitatilor locale, sindicatelor sau patronatelor, precum si simplilor cetateni sa ofere garantii economice pentru muncitorii pe care vor sa-i ajute sa vina in Italia sa munceasca pentru ei.  CALIFICATI. Una din prioritatile amendamentelor aduse de Guvernul Prodi Legii "Bossi-Fini" este incurajarea intrarii in tara a muncitorilor cu un nivel inalt de calificare. Ei vor beneficia intr-un interval de timp foarte scurt de permis de sedere pentru maximum cinci ani, iar, daca vor fi angajati in domenii precum stiinta, cultura, arta sau sport, acest factor contribuie la rapidizarea procedurilor de obtinere a actelor de rezidenta. (D.Z.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.