Curtea regionala din Brno nu are material suficient pentru a hotari daca omul de afaceri Frantisek Priplata ar trebui sa ispaseasca in Cehia pedeapsa de opt ani de inchisoare stablita in 2005 de instanta suprema romana, pentru ca a instigat la ucider
Curtea regionala din Brno nu are material suficient pentru a hotari daca omul de afaceri Frantisek Priplata ar trebui sa ispaseasca in Cehia pedeapsa de opt ani de inchisoare stablita in 2005 de instanta suprema romana, pentru ca a instigat la uciderea unui lider sindical, transmite Mediafax.
Priplata a reusit sa fuga din Romania in Republica Ceha. Romania a cerut mai intai extradarea sa, insa nu a obtinut-o, iar acum cere Republicii Cehe sa recunoasca pedeapsa emisa in 2005. Curtea districtuala din Brno, care a inceput, ieri, sa se ocupe de cererea justitiei romanesti, a spus ca va cere Curtii din Oradea sa ii "imprumute" tot dosarul. Pentru moment, procesul a fost amanat pe termen nelimitat. Priplata se considera nevinovat si pretinde ca drepturile sale au fost incalcate. El a fost acuzat ca a participat, in 2002, la pregatirea uciderii liderului sindical Virgil Sahleanu, de la compania Tepro din Iasi. Curtea Suprema din Bucuresti l-a condamnat la opt ani de inchisoare in iunie 2005, in vara aceluiasi an, Priplata reusind sa fuga in Cehia. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.