Presedintele suspendat si premierul in exercitiu au promis ca vor fi in sala la finala cu Byansen Trondheim.

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au promis ca le vor incuraja din tribuna pe handbalistele Oltchimului in partida cu norvegiencele de la Byansen Trondheim, contind pentru finala Cupei Cupelor.

Pentru a doua oara in cinci ani, Oltchim va juca finala Cupei Cupelor. Elevele antrenorului Gheorghe Tadici nu s-au multumit cu avantajul de 13 goluri, obtinut la Vilcea, cistigind si meciul retur disputat la Budapesta in compania echipei Ferencvaros, 28-27. In ultimul act al intrecerii, Steluta Luca&Co. le vor infrunta pe norvegiencele de la Byansen Trondheim. Va fi un prilej pentru antrenorul Oltchimului de a-si lua revansa in fata formatiei nordice, care, in urma cu doi ani, elimina Silcotub Zalau, cu Tadici la timona, din Liga Campionilor. „Doar printr-o minune vom putea pierde finala", spune optimist tehnicianul vilcencelor. Finala Cupei Cupelor va avea loc pe 12-13 mai, turul, si 19-20 mai, returul, tragerea la sorti pentru ordinea meciurilor fiind programata astazi, la Viena.

Suporteri ai Oltchimului

Handbalul ii va putea aduce din nou impreuna pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Calin Popescu Tariceanu. Ambii, dupa felicitarile de rigoare, si-au anuntat intentia de a le sustine pe fetele lui Tadici din tribuna la meciul cu Trondheim, spun oficialii vilceni. Mai mult, premierul l-a sunat pe antrenorul Oltchimului, inaintea partidei retur cu Ferencvaros, pentru a-i ura bafta. „Cred ca veti cistiga Cupa Cupelor. Bafta la Budapesta, voi urmari meciul la televizor. Vreau sa vin la finala", i-a spus Tariceanu lui Tadici, mentionind totodata ca handbalistele lui preferate sint Ionela Gilca si Luminita Hutupan. „Nu ne putem implica in treburile politice ale tarii, nu-i putem impaca, dar ne-am dori sa-i avem in sala, alaturi de noi, la finala, pe presedintele tarii si pe primul-ministru", a marturisit Luminita Hutupan.

Atit Tariceanu, cit si Basescu au devenit „suporteri" ai handbalistelor lui Tadici o data cu disputarea finalei Campionatului Mondial in 2005, cind cei doi au luat loc in tribuna salii din Sankt Petersburg.

Resitenii, neinvinsi in Challenge Cup In Challenge Cup, UCM Resita, debutanta in cupele europene, a remizat, pe teren propriu, cu formatia norvegiana Drammen, scor 26-26, in meciul tur al finalei. „Obiectivul nostru a fost sa obtinem o victorie si meritam sa cistigam cu unu, doua goluri diferenta. Avantajul lor a fost ca au avut portarul intr-o forma foarte buna. Pentru meciul retur vom face alte vizionari, sa vedem unde am gresit, vom face si schimbari intre jucatori. Oricum, plecam cu premisa unor sanse egale", a spus antrenorul formatiei resitene, Aihan Omer. Partida de la Drobeta-Turnu Severin s-a jucat cu trofeul Challenge Cup pe masa, care a fost cistigat sezonul trecut de Steaua Bucuresti, insa cupa va fi dusa in Norvegia, pentru returul din 28 aprilie.