A cinsprezecea editie a Galei Premiilor UNITER a inceput de Sf Gheorghe "sub semnul biruintei", dupa cum a spus pe scena Ion Caramitru, amfitrionul evenimentului.  Cortul improvizat intre Teatrul din Sibiu si Hotelul Bulevard a fost o idee bu
A cinsprezecea editie a Galei Premiilor UNITER a inceput de Sf Gheorghe "sub semnul biruintei", dupa cum a spus pe scena Ion Caramitru, amfitrionul evenimentului.  Cortul improvizat intre Teatrul din Sibiu si Hotelul Bulevard a fost o idee buna, spatiul provizoriu insemnand, in opinia lui Radu Boruzescu, castigator al premiului pentru excelenta, o "reantoarcere la originea teatrului".  Spre deosebire de ceilalti ani atmosfera a fost mai relaxata, la acest lucru contribuind si toaletele preponderent casual purtate de invitati, dar si prezenta pe scena a unui as al revistei: Mircea Crisan. Dealtfel, acesta a luat si premiul special pentru Teatru de revista. Andreea Bibiri a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru rolul Grace din "Purificare" de Sarah Kane de la Teatrul National din Cluj.  Pentru acelasi spectacol insa, pentru rolul Graham, Cristian Grosu a luat premiul pentru debut. Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar l-a luat Rodica Mandache. "Clipa asta este asa de frumoasa, cum stau aici cu dumnevoastra, ca as vrea sa o pun in apa ca pe-o floare", a spus actrita pe scena. Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar a fost castigat de Sorin Leoveanu pentru rolul Anchetatorul din spectacolul "Crima si pedeapsa" la Teatrul Bulandra. El nu a fost prezent la festivitate, pentru ca se afla in turneu in Asia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.