Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat, sambata, ca la intalnirea de vineri seara cu Traian Basescu de la Cotroceni au discutat despre predarea mapei sefului statului, care cuprinde problemele externe si cele din plan intern.
"Nu es
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat, sambata, ca la intalnirea de vineri seara cu Traian Basescu de la Cotroceni au discutat despre predarea mapei sefului statului, care cuprinde problemele externe si cele din plan intern.
"Nu este vorba despre un proces verbal semnat de predare-primire, ci despre o discutie cu privire la mapa pe probleme externe, cele din plan intern", a declarat Vacaroiu. El a precizat ca, asa cum se obisnuieste, presedintele statului isi stabileste anumite actiuni de deplasare in teritoriu, dar ca el va selecta cu atentie aceste deplasari. "Voi selecta dintre ele (deplasarile, n.r.), pentru ca mi se pare corect sa ne ocupam de problemele esentiale ale Romaniei", a aratat Vacaroiu. Presedintele interimar a mai aratat ca le-a cerut toturor sefilor de departamente de la Cotroceni sa ii prezinte o mapa cu problemele urgente, urmand sa aiba o intalnire cu tot staff-ul in cursul zilei de luni. El a anuntat ca va avea astazi si maine mai multe intalniri pentru a crea cadrul necesar ca activitatea Presedintiei sa se desfasoare in continuare in conditii optime. "Luni, la ora 10.00, voi avea o intrunire cu tot staff-ul, toti consilierii de stat si cei prezidentiali, si vom avea o imagine a celor care raman si cei care pleaca, iar pana luni dupa-amiaza imi voi instala si o serie de colaboratori din Senat sau din afara Senatului. Ma intereseaza colaboratori bine pregatiti pe domenii, nu venim la Cotroceni sa facem politica", a spus Vacaroiu, intrebat daca va avea in echipa si membri ai PSD. Referindu-se la consilierii care si-au dat demisia sau au intrat in concediu pe perioada interimatului, Vacaroiu a spus ca nu a cerut nimanui sa-si paraseasca functia si ca a stabilit cu Traian Basescu sa vina cu o echipa de sapte persoane, colaboratori pe diverse domenii. "Institutia prezidentiala trebuie sa fie un pic mai discreta, sa faca treaba si sa fie un pic mai in umbra", a apreciat presedintele interimar. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.