Produsul analizat este pasteurizat. Cu toate acestea, are in compozitie si conservanti, care ii scad valoarea biologica.  Fluiera cu Figo este o "bautura racoritoare necarbonatata, cu suc de fructe, imbogatita cu vitaminele A, C, B1, B3, B6, B
Produsul analizat este pasteurizat. Cu toate acestea, are in compozitie si conservanti, care ii scad valoarea biologica.  Fluiera cu Figo este o "bautura racoritoare necarbonatata, cu suc de fructe, imbogatita cu vitaminele A, C, B1, B3, B6, B12, E", fiind un produs pasteurizat, obtinut din sucuri concentrate". In compozitia ei intra urmatoarele ingrediente, asa cum ne arata eticheta: "apa, sucuri de fructe 12,5%: mere, portocale, mandarine, maracuja, mango, pere, struguri ananas, caise, lamai (in proportie variabila), zahar (D) si/sau sirop de glucoza-fructoza, corector de aciditate: acid citric (E330), vitamine (A, C, B1, B3, B6, B12, E), conservanti: benzoat de sodiu (E211) si sorbat de potasiu (E202), stabilizator: pectina (E440) si guma de carruba (E410), aroma in functie de ingredientul utilizat". Produsul analizat are si eticheta nutritionala care specifica urmatoarele valori: "proteine 0,1 g, glucide 8,9 g, lipide 0,1 g, valoare energetica 36 kcal/151 kj".  ANALIZA. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca "produsul este procesat pe baza de sucuri de fructe cu adaos de zaharoza sau sirop de glucoza-fructoza cu index glicemic ridicat". Produsul analizat fiind pasteurizat, ne intrebam de ce i s-au mai adaugat si conservanti chimici de sinteza. Acestia sunt inutili in acest caz, pentru ca ii scad produsului valoarea biologica.  CONCLUZIE. Specialistul nu recomanda produsul analizat copiilor, diabeticilor, persoanelor sensibile la benzoat, supraponderalilor si obezilor.   PRECIZARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.