La nici o saptamina de la masacrul de la Universitatea Virginia Tech, un atac armat are loc la o baza NASA din statul american Texas.

William Phillips, in virsta de 60 de ani, inginer la NASA, si-a luat doi colegi ostatici, a ucis p
La nici o saptamina de la masacrul de la Universitatea Virginia Tech, un atac armat are loc la o baza NASA din statul american Texas.

William Phillips, in virsta de 60 de ani, inginer la NASA, si-a luat doi colegi ostatici, a ucis pe unul dintre ei si apoi si-a luat propria viata.

Incidentul a avut loc vineri, la numai cinci zile de la atacul singeros de la Virginia Tech si o data cu aniversarea masacrului de la Liceul Columbine, care a avut loc la 20 aprilie 1999.

Colegul ucis de Phillips era David Beverly, in virsta de 62 de ani, responsabil cu controlul calitatii la NASA, care luna trecuta scrisese un raport negativ despre performantele profesionale ale lui Phillips. In ziua in care a vazut raportul, Phillips a cumparat arma cu care si-a luat viata si si-a ucis colegul.

Arma a fost ascunsa in cladirea in care se afla sistemul de comunicatii pentru lansarea rachetelor. Pe linga Beverly, Phillips a mai luat ca ostatic si o colega, Fran Crenshaw, care insa a scapat nevatamata.

Incidentul a avut loc la Centrul Spatial Johnson, unde se afla statia de control al misiunilor spatiale ale NASA.

Aniversarea Columbine

Vinerea trecuta, americanii au sarbatorit 8 ani de la masacrul de la Liceul Columbine, cind 15 persoane au fost ucise de doi elevi.

Saptamina trecuta, dupa masacrul de la Virginia Tech, mai multe campusuri din Statele Unite au fost evacuate din cauza unor alerte cu bomba de tipul celei lansate la Virginia Tech inainte de incidentele de luni. Marti, Universitatea St. Edwards din Austin, Texas, a fost evacuata din cauza unei astfel de alarme, iar miercuri a fost rindul Universitatii Minnesota din Minneapolis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.