Presedintele PD, Emil Boc, a fost operat simbata noapte, la Cluj, de apendice.

Medicii spun ca a fost o „forma usoara de peritonita", fara complicatii. „Era o apendicita acuta, care, din pacate, poate aparea oricind. Nu este cauzata de stres. Operatia a decurs fara incidente, a durat cam o ora, iar domnul primar Boc a ramas internat, deocamdata, la sectia de terapie intensiva", spune profesorul Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clinic Municipal.

Potrivit purtatorului de cuvint al Primariei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, liderul PD s-a simtit rau de simbata dimineata. „Avea o durere in partea abdominala dreapta. Seara, la ora 19.00, a mers la spital, la Urgenta, unde i s-au facut analizele. Dupa analize a fost pus direct pe masa de operatie", a spus ea.

La regim si ceai amar

Interventia chirurgicala a inceput simbata seara la ora 22.00 si a fost realizata de profesorul doctor Nicolae Constantea. Diagnosticul exact stabilit de medici a fost de „apendice retrocetal". Evolutia postoperatorie a lui Boc „este buna, iar starea sa, stabila", spune Constantea. Potrivit acestuia, primarul Clujului ar putea iesi din spital in trei zile. Deocamdata, Boc poate consuma doar ceai amar si trebuie sa tina regim o perioada. El a fost operat prin metoda numita laparoscopie, o interventie chirurgicala minim invaziva, care permite o recuperare mult mai rapida decit operatiile prin metode clasice.

Boc nu a primit decit citeva vizite

Ieri, Emil Boc a facut primii pasi dupa operatie. El este internat intr-o rezerva de doua persoane, in conditii bune, cu televizor in camera. Cu exceptia familiei, a rudelor apropiate si a citorva colegi din primarie, presedintele PD nu a dorit sa primeasca vizitatori in cursul zilei de ieri. „Aceste inflamatii apar frecvent, mai ales la persoane tinere, iar domnul primar este o persoana tinara, activa, cum n-a facut-o pina acum, i se putea intimpla oricind sa faca aceasta apendicita. Va avea nevoie de o perioada de recuperare, dar asta va depinde de organismul sau", a mai precizat Constantea. Emil Boc ar fi trebuit sa participe ieri la o intilnire a tinerilor democrati de la Sinaia.