Vicepresedintele PSD Dan Nica a cerut ieri ca Parchetul ICCJ sa verifice documentul despre care liderul PD Adriean Videanu a sustinut ca ar fi un proiect care interzice participarea unui presedinte suspendat la scrutinul prezidential. El a prezenta
Vicepresedintele PSD Dan Nica a cerut ieri ca Parchetul ICCJ sa verifice documentul despre care liderul PD Adriean Videanu a sustinut ca ar fi un proiect care interzice participarea unui presedinte suspendat la scrutinul prezidential. El a prezentat un proiect de modificare a Legii 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei "care a circulat prin calculatoarele parlamentarilor PNL si PSD" si in care se mentioneaza ca nu pot candida presedintii suspendati din functie. Proiectul prevede ca nu pot candida persoanele care au indeplinit functia de presedinte al Romaniei si au fost suspendate din functie.  INTERDICTIE. De asemenea, actul normativ precizeaza ca "nu pot candida persoanele care au fost puse sub acuzare pentru infractiuni impotriva securitatii statului". Totodata, in expunerea de motive a proiectului de lege se arata ca "este necesara" desemnarea pentru functia de presedinte al Romaniei a unei persoane asupra careia sa nu planeze nici un fel de indoiala cu privire la moralitatea si corectitudinea sa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.