Vicepresedintele PSD Dan Nica i-a acuzat ieri pe Vasile Blaga, Monica Macovei si Florian Coldea ca, la solicitarea lui Traian Basescu, au dispus verificarea hotararilor judecatoresti referitoare la falimentul unor agenti economici, din perioada 2002-
Vicepresedintele PSD Dan Nica i-a acuzat ieri pe Vasile Blaga, Monica Macovei si Florian Coldea ca, la solicitarea lui Traian Basescu, au dispus verificarea hotararilor judecatoresti referitoare la falimentul unor agenti economici, din perioada 2002-2007, prezentand o serie de documente in acest sens.  ADRESE. Nica a aratat, conform Mediafax, ca Vasile Blaga, prin intermediul sefului Politiei, Dan Fatuloiu si a prim-adjunctului SRI Florian Coldea, a transmis ordine scrise catre inspectoratele judetene de politie si catre directiile judetene de informatii ale SRI din intreaga tara, prin care s-a cerut dispunerea de masuri de verificare a tuturor hotararilor judecatoresti date de instante in perioada 2002-2007. In sprijinul afirmatiilor sale, vicepresedintele PSD a prezentat doua adrese prin care erau solicitate astfel de verificari, adaugand ca adrese similare au fost trimise de toate sectiile judetene ale SRI si de inspectoratele de politie din intreaga tara catre tribunalele judetene sau curtile de apel. Nica i-a cerut premierului Tariceanu sa dispuna ministrilor de Interne si de Justitie sa investigheze modul in care au fost finalizate aceste solicitari adresate celor trei de Basescu in februarie, urmand ca verificarile sa fie dispuse din luna martie si sa stabileasca persoanele care au beneficiat de concluziile acestora.  REACTIE. Aceste noi acuzatii vin, in cazul prim-adjunctului de la SRI Florian Coldea, la cateva zile dupa ce tot PSD a spus despre el ca a solicitat, la cererea lui Basescu, date compromitatoare despre trei judecatori ai Curtii Constitutionale. Vasile Blaga a respins acuzatiile de ieri, precizand ca Basescu nu a transmis niciodata cereri de verificare a unor hotarari judecatoresti si ca "PSD incearca sa acrediteze ideea electorala ca seful statului a creat un stat politienesc".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.