Eusebiu Diaconu (foto) a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg, stilul greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Sofia, acesta fiind primul titlu continental cucerit de un luptator roman in ultimii patru ani.  Pana in finala c
Eusebiu Diaconu (foto) a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg, stilul greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Sofia, acesta fiind primul titlu continental cucerit de un luptator roman in ultimii patru ani.  Pana in finala competitiei, bacauanul i-a invins, in ordine, pe Hugo Passos (Portugalia), Jarkko Ala-Huikku (Finlanda), Tomasz Swirek (Polonia) si Emil Milev (Bulgaria), pentru ca in ultimul act sa-l intalneasca pe norvegianul Stig Berge, in fata caruia s-a impus clar la puncte, cu 12-4. Pentru aceasta performanta, cea mai mare din cariera sa, Diaconu va fi recompensat cu 10.000 de lei, suma care s-ar putea dubla la initiativa presedintelui ANS, Octavian Belu.  OBIECTIV: JO. In varsta de 26 de ani, pe care i-a implinit la 16 martie, sportivul legitimat la SC Bacau si antrenat la lot de Petrica Carare nu se afla la primul podium din cariera, in vitrina sa cu trofee stralucind inca o medalie de argint la Europene si doua de bronz la Mondiale.  "Toata lumea astepta o medalie de la Eusebiu si stiam ca o data si o data va veni si cea de aur. Este o performanta cu atat mai valoaroasa, cu cat Romania nu a mai castigat un titlu continental de la Marian Sandu, in 2003. El este principala noastra speranta pentru Jocurile Olimpice de la Beijing", a declarat secretarul general al Federatiei Romane de Lupte, fostul campion olimpic Vasile Puscasu.  Bilantul delegatiei tricolore la Sofia a fost completat de Estera Dobre, care a cucerit medalia de argint in concursul feminin de lupte libere, la categoria 51 kg. Acesta ar putea fi imbunatatit de Mihai Stroia, care a luptat aseara pentru medalia de bronz la categoria 96 kg, stilul libere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.