Europa Centrala si de Est nu si-a revenit inca dupa cei 45 de ani de comunism, iar fortele democratice sunt inca destul de fragile, scrie Washington Times.  O regiune bantuita de demonii trecutului. Asa este prezentata Europa Centrala si de Es
Europa Centrala si de Est nu si-a revenit inca dupa cei 45 de ani de comunism, iar fortele democratice sunt inca destul de fragile, scrie Washington Times.  O regiune bantuita de demonii trecutului. Asa este prezentata Europa Centrala si de Est intr-o analiza publicata de cotidianul american Washington Times. Publicatia face o radiografie a regimurilor politice din statele din aceasta zona, referindu-se inclusiv la Romania, concluzionand ca sporirea influentei nationalistilor, demagogia populista, schimbarile frecvente de Guvern si migratia masiva a fortei de munca fac tot mai dificil traseul spre integrarea europeana.  "BAGAJUL" ROMANESC. "Romania si Bulgaria, care au aderat la UE la 1 ianuarie 2007, au adus cu ele un bagaj controversat de saracie, nationalism si coruptie", se arata in text. Europa este acum impartita intre membri cu vechime si "cu stare" si state nou aderate, mult mai sarace. Acest lucru a accentuat euroscepticismul si a permis ascensiunea nationalismului in state ca Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria. Intoleranta si cultul personalitatii au fost inlesnite de paralizia politica specifica perioadei comuniste, iar fostii comunisti ofera un refugiu celor nemultumiti de lipsurile economiilor in tranzitie, mai scrie publicatia din Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.