Curtea Constitutionala a constatat ieri interimatul functiei de presedinte al Romaniei, dupa ce a constatat ca Parlamentul a indeplinit toate procedurile legale la sedinta in care s-a decis suspendarea sefului statului Traian Basescu din functie.<
Curtea Constitutionala a constatat ieri interimatul functiei de presedinte al Romaniei, dupa ce a constatat ca Parlamentul a indeplinit toate procedurile legale la sedinta in care s-a decis suspendarea sefului statului Traian Basescu din functie.
In acelasi timp, Curtea Constitutionala a respins ca fiind "inadmisibila" contestatia formulata de Traian Basescu impotriva hotararii de suspendare a sa din functia de presedinte. Judecatorii au constatat, "in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie", ca interimatul functiei de presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. "Hotararea Curtii este definitiva, se comunica Parlamentului si Guvernului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se mai arata in comunicatul dat ieri publicitatii de biroul de presa al Curtii Constitutionale.
Documentele privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu au fost depuse, ieri dimineata, la Curtea Constitutionala, cu numarul de inregistrare 3762/20.04.20004. Judecatorii Curtii Constitutionale au primit cererea presedintelui Camerei Deputatilor, prin care se solicita constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei, Hotararea Parlamentului Romaniei privind suspendarea din functie a presedintelui Romaniei si procesul-verbal intocmit de Birourile Permanente ale celor doua Camere prin care s-a constatat rezultatul votului. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.