Nvidia a lansat simultan trei noi modele, care ofera procesare hardware pentru ambele formate video de inalta definitie. Procesorul PC-ului este liber sa indeplineasca alte sarcini, ceea ce are ca rezultat o crestere a performantelor video si permite
Nvidia a lansat simultan trei noi modele, care ofera procesare hardware pentru ambele formate video de inalta definitie. Procesorul PC-ului este liber sa indeplineasca alte sarcini, ceea ce are ca rezultat o crestere a performantelor video si permite redarea in conditii optime de filme Blu-ray si HD-DVD pe orice calculator. Modelele puse pe piata marti sunt GeForce 8600 GTS, GeForce 8600 GT si GeForce 8500 GT.
Unitatile GPU sunt destinate fabricantilor de placi video care vor produce si comercializa, in scurt timp, primele placi video dupa noile specificatii. Placile video bazate pe GPU-urile GeForce 8600 GTS sunt disponibile deja la retaileri, integratori de sisteme si producatori OEM. Celelalte doua modele vor fi disponibile incepand cu 1 mai 2007.
Noile GPU-uri ofera, de asemenea, suport pentru specificatiile DirectX 10 de la Microsoft si pentru specificatiile Pixel Shader Model 4, ceea ce permite dezvoltatorilor de jocuri video sa foloseasca efecte vizuale care pana acum erau posibile numai pe statii grafice profesionale. Fiecare unitate de procesare grafica GeForce ofera procesare video Nvidia PureVideo HD, motor Nvidia Lumenex pentru calitate superioara a imaginii si tehnologia Nvidia Quantum Effects pentru redarea de efecte vizuale in jocuri.
Noile GPU-uri sunt concepute pentru Windows Vista, care este primul sistem de operare al Microsoft a carei interfata necesita un sistem dotat cu acelerator grafic hardware.
Corporatia Nvidia este liderul mondial in tehnologia procesoarelor de grafica. Compania creeaza produse pentru calculatoare, electronice si dispozitive mobile. Nvidia isi are sediul in Santa Clara, California si are birouri in Asia, Europa si America.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.