Un elev din clasa a IX-a de la Liceul Lauder-Reut din Bucuresti a fost exmatriculat pentru ca a refuzat sa stearga povestile de la scoala pe care le-a postat pe blogul sau.Viziunea lui Ariel despre scoala,
imortalizata pe blog Ariel Constantinof a inceput sa posteze inca din octombrie anul trecut scurte istorioare pe blog, we3d.net, la sectiunea Scoala. „Cel mai misto este sa-ti privesti colegul cum doarme in ore si sa-l fotografiezi, aici intru si eu in poveste (pe post de fotograf)", scria Ariel pe 17 octombrie 2006. Povestile au continuat, cu intimplari hazlii, cu multe fotografii de la cursuri, cu glume din timpul orelor. „Profesorul de mate: «Dar parca v-ati inmultit de la prima ora…». Coleg: «Sintem cam mici, dom’ profesor… si, in plus, nu stiti ca dureaza noua luni?»" (16 aprilie 2007).

Exmatriculat

O zi mai tirziu, Ariel scrie pe blog ca „lucrurile la mine la liceu se precipita, pentru conditia mea de elev, din cauza chestiunilor pe care le redactez aici, la mine, pe blog". Desi lasa de inteles ca a fost atentionat de profesori sa stearga de pe blog povestile de la scoala, elevul spune ca nu renunta: „Ce tine de viata mea nu voi sterge niciodata, indiferent pe cine deranjeaza".

Consecintele le afla a doua zi, pe 18 aprilie, cind este dat afara din scoala: „In urma discutiilor de ieri (17 aprilie 2007), ca ne vedem in consiliul profesoral, azi (18 aprilie 2007) am fost exmatriculat (cica din cauza postarii de ieri). Faza cea mai tare a fost ca, dupa ce mi s-a spus ca-s exmatriculat si ca mi se scade nota la purtare la 4, am fost trimis acasa… iar la poarta, nea Vasile (portarul) nu ma lasa sa plec…".

Fara explicatii

Revine pe 19 aprilie: „Nu mi s-a comunicat nici un act oficial. Nu s-a intrunit nici un consiliu inca, dar eu nu pot invata. Este o situatie mai rara in invatamintul nostru, in care elevii refuza sa dea pe la scoala uneori, ceea ce nu a fost cazul meu. (...) De ce se intimpla toate acestea? Pentru ca, prin ceea ce am scris, am deranjat anumiti profesori". Desi am incercat toata ziua, ieri nu am reusit sa contactam conducerea scolii, pentru a obtine o explicatie in legatura cu modul in care elevul de clasa a IX-a a fost dat afara din scoala.