Maradona inscria cu stingul la Mondialele din 1986 ceea ce avea sa fie numit cel mai frumos gol din istoria fotbalului. Miercuri seara, urmasul sau, Lionel Messi, l-a copiat aproape perfect, doar ca golul sau a fost reusit cu piciorul drept, care imediat avea sa intre in folclor ca "piciorul lui Dumnezeu".

Presa spaniola este entuziasmata, joi, de golul " la Maradona" marcat de jucatorul argentinian al formatiei FC Barcelona, Lionel Messi, in turul semifinalelor Cupei Spaniei, scor 5-2, cu Getafe, la care Cosmin Contra nu a evoluat, informeaza AFP. Luind balonul la mijlocul terenului, Messi, in virsta de 19 ani, a driblat patru jucatori adversi, iar apoi a trecut de portar, inainte de trimite mingea in poarta: o replica a golului genial marcat de Diego Armando Maradona contra Angliei in 1986, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Mexic, scor 2-1 pentru Argentina.

"Picorul lui Dumnezeu", "Messidona", "Este golul lui Maradona", marcat de "Diego Messi" in minutul 29 al meciului, scrie presa sportiva madrilena, care nu acorda in general spatii largi performantelor marelui rival al Realului. Maradona a marcat legendarul sau gol cu "mina lui Dumnezeu" in acest meci cu Anglia.

Insa "golul de antologie" al lui Messi are o cu totul alta dimensiune: "un gol inuman", scria, joi, cotidianul "El Pais", despre reusita care a aparut la toate canalele de televiziune spaniole.

Messi, autor a sapte goluri in ultimele sase meciuri, a ramas modest dupa aceasta reusita: "Importanta este victoria. Am vazut o gaura si m-am napustit. Voiam sa inchei actiunea si sa marchez. Eram pe punctul de pierde balonu, dar s-a terminat cu bine", a afirmat Messi.

"Diego este Diego. Actiunea a fost similara, dar miine nu se va mai discuta de acest lucru", a precizat Messi, sosit la Barca la virsta de 13 ani, de la clubul argentinian Newell's Old Boy. "Micutul" (1,69 m) international argentinian, absent trei luni din cauza unei accidentari la piciorul sting, a revenit in forta pentru a-si ajuta clubul in ultima parte a campionatului. "Un festival de talent", pentru un "Messi supercrack", a scris cotidianul El Mundo Deportivo, epuizind toate superlativele.

"Ii dedic golul meu lui Diego Armando Maradona, sa vedem daca se vindeca", a afirmat Messi, idolul sau fiind momentan internat intr-un spital de boli psihiatrice.Golul lui Messi

Golul lui Maradona