Telenovela stadionului pe care va juca Dinamo in grupele Ligii Campionilor anul viitor a continuat ieri cu un nou episod. Dupa ce au luat in calcul diverse variante, "cainii" au primit o veste neasteptata de la Primaria Capitalei, unde ieri s-a se
Telenovela stadionului pe care va juca Dinamo in grupele Ligii Campionilor anul viitor a continuat ieri cu un nou episod. Dupa ce au luat in calcul diverse variante, "cainii" au primit o veste neasteptata de la Primaria Capitalei, unde ieri s-a semnat contractul de constructie a noului stadion, pe locul actualului "National" din Complexul "Lia Manoliu". Astfel, constructorul are la dispozitie 12 luni pentru a finaliza proiectul noii arene, iar in acest timp vechile tribune vor ramane in picioare si vor putea fi ocupate de spectatori pentru diverse evenimente.
Primarul general al Capitalei a vorbit deja cu sefii "cainilor". "Am avut o discutie ieri (n.r. miercuri) cu conducerea FC Dinamo, cu domnii Badea si Borcea, in care s-a luat in calcul ca meciurile echipei Dinamo sa se desfasoare pe stadionul National. Ragazul pentru ca echipa Dinamo sa joace pe stadionul National primele meciuri din grupele UCL exista din partea constructorului, deoarece lucrarile de demolare a arenei vor incepe, cel mai probabil, la inceputul anului viitor", a afirmat Adriean Videanu. Acesta a semnat ieri contractul cu asocierea de firme Max Bogl (Germania) - Astaldi (Italia) pentru reconstructia stadionului National "Lia Manoliu". Consortiul germano - italian a castigat licitatia pentru refacerea stadionului national la jumatatea lunii martie. Potrivit contractului incheiat intre municipalitate si contructorii germano-italieni, durata lucrarilor de reconstructie a stadionului Lia Manoliu dureaza 32 de luni, incepand de ieri. "Nu avem o data exacta pentru inceperea lucrarilor, deoarece totul tine de finalizarea proiectarii. Din cele 32 de luni - durata contractului - 12 luni este termenul pentru finalizarea proiectarii, iar 20 de luni lucrarile propriu-zise. Cert este ca nu vom stagna inceperea lucrarilor de anumite evenimente, oricare ar fi ele. Numai ca, daca avem acest ragaz, mi se pare firesc sa utilizam stadionul pentru diverse evenimente sportive sau culturale. Este inutil sa demolez un obiectiv acum, sa stau cu molozul zece luni, cat dureaza proiectarea", a mai spus Videanu. "Speram ca in 2010-2011 Bucurestiul sa poata gazdui finala Cupei UEFA", a spus si Ionut Lupescu, directorul general al FRF, prezent ieri la Primarie. Dinamovistii au intors problema stadionului pe toate fetele inca din iarna, cand era clar ca titlul nu le poate scapa decat printr-o minune. Nicolae Badea, presedintele "cainilor", adauga miercuri inca o posibila arena pentru jocurile echipei sale in UEFA Champions League, dupa ce se vehiculasera deja Ghencea si Piatra Neamt, in calcule intrand si "Farul", din Constanta. "Am discutat deja cu domnul Bosanceanu aceasta varianta si vom vedea ce vom alege in momentul cand va trebui sa anuntam la UEFA locul de desfasurare a partidelor. Suntem nevoiti sa anuntam doua stadioane si daca arena Dinamo nu va fi gata pana in luna iulie, ne vom orienta spre celelalte stadioane din tara care indeplinesc conditiile impuse de UEFA: Ceahlaul, Steaua, Farul sau National "Lia Manoliu". Mai este timp pana in luna iulie, cand este data limita de a anunta locul de desfasurare si nu avem nici o preferinta in ce priveste arenele din tara. Bineinteles ca noi am dori sa terminam lucrarile pe Dinamo pana la acea data", a afirmat Nicolae Badea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.