Semifinala dintre Steaua si Poli Timisoara s-a disputat sub tir de torte si scaune, jandarmii potolind spiritele abia dupa ce banatenii sarbatoreau la vestiare calificarea in finala Cupei Romaniei.Scene devenite obisnuite pestadioanele romanesti. Fotbalul tinde sa devina un sport extrem in Romania, aproape fiecare meci culminind cu batai generale intre suporteri si jandarmi, prelungite uneori cu actiuni de gherila departe de lumina nocturnei. Evenimentele petrecute la semifinala Cupei Romaniei, disputata intre Steaua si Poli Timisoara pe stadionul Giulesti, demonstreaza ca deja s-a mers prea departe, in viitorul apropiat putindu-ne astepta la victime ale violentei sportive. Sub privirile fortelor de ordine, fanii recalcitranti au aruncat din primul si pina in ultimul minut pe gazon cu bete de steaguri, torte, sticle sau bucati de scaune, pentru ca totul sa culmineze cu o defilare nud la finalul meciului, urmata de o rabufnire tardiva a jandarmilor. Totul s-a bucurat de complicitatea unei brigazi de arbitri total afone la ceea ce FIFA solicita imperios in astfel de cazuri. In loc sa ceara oprirea meciului, din cauza obiectelor aruncate pe teren, asistentul solicita ca jucatorul sa execute mai repede o lovitura de colt, in timp ce arbitrul de centru nu a schitat nici o secunda ca ar intentiona oprirea meciului. Bataie si intre jucatori

Incurajati parca de anarhia din tribune, si jucatorii celor doua formatii s-au prins in hora violentelor, lovindu-se pe tunel la pauza, imediat dupa golul marcat de McKain, care avea sa aduca Timisoara in finala. Cele mai grave incidente s-au petrecut dupa fluierul final. Fanii Stelei au inceput sa arunce cu diferite obiecte inspre cei aproximativ 30 de sustinatori ai lui Poli Timisoara, care reusisera sa ridiculizeze fortele de ordine, patrunzind pe gazon. Treziti din letargie, jandarmii au urcat imediat in sectorul galeriei steliste si i-au lovit cu bastoanele pe mai multi fani ai ros-albastrilor, care au ripostat si ei. Au inceput si arestarile, iar clubul organizator, Poli Timisoara, a fost amendat cu 6.000 de lei.

Sanctiuni tardive

In urma incidentelor, persoanele din galeria Stelei (291 de persoane din aproximativ 400) care nu au avut asupra lor buletinul de identitate au fost conduse la sediul sectiilor de politie, pentru identificarea acestora. Dupa vizionarea inregistrarilor video si dupa consultarea bazelor de date, huliganii vor fi trasi la raspundere, stabilindu-se gradul de participare a fiecaruia la savirsirea actelor de dezordine si de distrugere a bunurilor. In sapte cazuri s-au intocmit deja acte premergatoare urmaririi penale, faptuitorii si actele fiind predate la sectia de politie competenta (5 cazuri de detinere de obiecte pirotehnice si doua cazuri, port de arma alba). S-au facut 13 sanctiuni contraventionale, din care 11 cu confirmarea amenzii in valoare totala de 10.800 lei, iar doua cu sanctiunea avertismentului. Doi suporteri ai echipei Poli Timisoara, care au patruns pe terenul de joc si au incitat galeria echipei Steaua, au fost sanctionati contraventional cu amenda, in valoare de 1.500, respectiv 5.000 lei. Nimic despre pasivitatea fortelor de ordine, care pro-babil nu riscau decit sanctionarea cu taierea primelor pentru modul profesionist in care au aplanat conflictul din Giulesti.

Tunurile pe Becali Furia galeriei nu l-a iertat nici pe Gigi Becali, care in urma cu citiva ani raspundea unor injuraturi cu o armata de bodyguarzi trimisa in tribuna pentru a le transforma in scandari pozitive la adresa sefului suprem de la Steaua. Cei aproximativ 400 de fani i-au cerut sa paraseasca formatia, arborind doua bannere: „Becali, pleaca din Ghencea!" si „Nu votam un dictator, nici ala micu’, nici eu". Fanii au luat in calcul si faptul ca finantatorul ar avea probleme cu scrisul sau cu vederea la distanta, astfel ca si-au unit vocile pentru injuraturi si cuvinte obscene.