Va prezentam fragmente din discursul d-lui Ion Mihalache dela banchetul dela " Gib", care a sarbatorit eri succesul pre-electoral din Ilfov.
"Guvernul diversiunilor si echivocurilor urmareste adancirea echivocurilor cu deviza: " dupa noi potopu
Va prezentam fragmente din discursul d-lui Ion Mihalache dela banchetul dela " Gib", care a sarbatorit eri succesul pre-electoral din Ilfov.
"Guvernul diversiunilor si echivocurilor urmareste adancirea echivocurilor cu deviza: " dupa noi potopul"- si pune la cale o noua diversiune ca opinia publica sa se indrepte incotro ar voi guvernul.
Iata insa ca tara nu se lasa influentata de sforile d-lor Tatarescu si Inculet si partidul national taranesc merge inainte, cu tara dupa el, pe drumul adevarului, al cinstei si al credintei in dreptate.
Caci Tara intelege planul: UN GUVERN DE AMESTECATURA, fara directiva, fara o disciplina de gandire, fara un program unitar avand la baza un echilibru nestabil de forte ce se submineaza nu poate domina situatia in aceste vremuri grele si pentru ordinea publica interna si pentru ordinea externa si presante pentru necesitatile de inoire gospodareasca.
Un astfel de guvern ar fi incapabil sa zideasca durabil.
Ar voi desigur partidul liberal, in meschinele sale preocupari de partid un astfel de guvern - papuse in mainile sale, precum a mai avut altadata astfel de guverne interimare. Nu convine tarii, care are nevoie de guverne serioase si responsabile. Partidul liberal dupa patru ani de ghiftuire a ajuns sa se creada ca s' a intors in epoca lui Ion Bratianu, stapan pe institutele financiare si economice, facute din averea si bugetul tarii, destul de puternic sa impuna succesor Coroanei.
D-l Tatarescu si Inculet uita ca niciunul nu e Ion Bratianu, nici celalalt Al. Constantinescu. Si nici partidul national taranesc de astazi, partidul din vremea aceea".
(va urma)
ZIUA, 19 aprilie 1939.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.