Premierul a ramas cu 12 autoritati si agentii in subordine, restul de 17 fiind comasate sau transferate in subordinea unor ministere.

Numarul autoritatilor din subordinea aparatului de lucru al Guvernului a fost redus cu mai mult de jumatate, iar numarul functionarilor din cadrul autoritatilor si al agentiilor din subordinea SGG si a Cancelariei se reduce, de la 14.856 la 3.863. Celelalte 10.993 de posturi au fost realocate, prin comasare, autoritatilor sau prin trecerea in subordinea altor institutii", a spus premierul Calin Popescu Tariceanu (foto). Seful Executivului a aratat ca a pastrat in coordonare institutii din domeniile prioritare: Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Am pastrat in subordinea mea doua institutii din domeniul economic - AVAS si ARIS. Au fost comasate doua autoritati, cea in domeniul energetic si cea din domeniul gazelor", a spus primul-ministru.

La Ministerul Internelor vor ajunge mai multe agentii, iar Agentia Nationala pentru Sport si Agentia Nationala Antidoping vor fi institutii independente, dar sprijinite cu bani de la bugetul de stat. Alte institutii au trecut in subordinea unor ministere.

Secretariatul General al Guvernului devine ceea ce se numeste Centrul Guvernului" si va fi condus de un inalt functionar public, nu de o persoana cu grad de ministru, ca pina acum. Seful SGG va fi cel mai inalt functionar public din Romania", a spus Tariceanu.