Trupa lui Neagoe joaca azi (20.45, Antena 1), cu Rapidul, a doua semifinala a Cupei Romaniei, dincolo de care se intrezareste un loc in viitoarea editie a Cupei UEFA.

Pandurii Tirgu-Jiu este de departe surpriza actualei editii a Cupei Romaniei, iar eforturile facute pina a ajunge in faza semifinalelor se afla la 90 de minute de a fi rasplatite. O eventuala victorie in fata Rapidului aproape ca i-ar duce pe gorjeni in Cupa UEFA, sansa nesperata pentru o echipa care pina acum citeva saptamini se lupta sa scape de retrogradare. Meciul se disputa la Timisoara, unul dintre fief-urile giulestenilor daca e sa tinem seama de faptul ca galeria „alb-visiniilor" este infratita cu cea a lui Poli.

5.000 de euro pentru finala

Oficialii Pandurilor incearca sa compenseze diferentele fata de Rapid printr-o mobilizare fara precedent a jucatorilor, presedintele Marin Condescu anuntind prime-record in cazul calificarii in finala: „Inaintea meciului cu Dinamo, din optimi, le-am spus ca numai daca ajung in finala le dau cinci mii de euro. Asa ca, daca vor bate Rapidul, vor lua acesti bani. Apoi, daca se vor califica mai departe, au o alta prima. 100.000 de euro, bani care vor fi oferiti de sponsor. Eu vin, le dau banii si ei isi impart asa cum stiu ei". Rapidul ramine marea favorita a semifinalei de pe Bega, insa este de remarcat faptul ca nu a reusit sa invinga Pandurii in acest sezon, ambele meciuri disputate in campionat incheindu-se la egalitate.

De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au mai intilnit o data in Cupa Romaniei, in optimile de finala ale editiei 2003/2004, victoria revenind bucurestenilor, cu 3-0.

Stadion de UEFA in Gorj

In actualul lot antrenat de Eugen Neagoe figureaza si un fost rapidist, Ciprian Vasilache, jucator care inca de la sosirea la Tirgu-Jiu, in aceasta iarna, vrea sa ajunga cu Pandurii in cupele europene. „Niciodata nu trebuie sa ne fie frica sa ne dorim mai mult decit se crede ca putem la un moment dat. Din punctul de vedere al conditiilor pe care le avem la Tirgu-Jiu, cred ca vom avea unul dintre stadioanele care vor avea conditii de Cupa UEFA. Deja Primaria Tirgu-Jiu a aprobat fondurile necesare pentru a se amenaja la stadion instalatia de nocturna. In aceste zile definitivam toate aprobarile necesare pentru structura noilor tribune", a spus si Marin Condescu. In ceea ce-l priveste pe patronul giulestenilor, George Copos, acesta nu ia in calcul vreo surpriza si deja isi vede echipa in ultimul act. Meciul Pandurii - Rapid va incepe la ora 20.45 (in direct, Antena 1) si va fi arbitrat de Augustus Constantin.