Rechizitoriu

Președintele FRF a recunoscut in fața Adunării Generale a FRF că există informații asupra corectitudinii unor arbitri, dar a evitat să pronunțe nume concrete.


Proaspăt revenit de la Cardiff, unde a participat la ședința Comitetului Executiv al UEFA, prin care Polonia și Ucraina au primit organizarea CE din 2012, președintele FRF, Mircea Sandu, a spus ieri, in fața membrilor Adunării Generale, că există semne de intrebare asupra mai multor arbitri.

CRITIC. Recunoscand că intrecerea internă este adeseori viciată de arbitri, care influențează intenționat rezultatele, Sandu le-a cerut celor prezenți să nu mai tolereze acest sistem. "Am intrat intr-o zonă gri. Din 1964, nu am participat la Olimpiadă cu fotbalul. Sunt manifestări ale suporterilor care au fost influențate de noi, de conducători, astfel că am ajuns să ne fie frică să mergem pe un stadion. Din cauza a 15 derbedei, suferă toată lumea. În Germania, la un meci de liga a doua au participat 72.000 de spectatori. Niciodată nu o să ajungem la nivelul Germaniei, dacă nu jucăm corect, există in continuare bani negri in fotbal și nu avem un stadion care să permită organizarea unui turneu măcar pentru juniori de 17-19 ani. Noi am depus candidatura pentru organizarea CE de 17-19 ani, dar nu știu dacă vom primi organizarea", a afirmat Sandu. Acesta i-a cerut președintelui CCA, Gheorghe Constantin, ca din ediția viitoare de campionat să nu mai recurgă la aducerea de brigăzi străine de arbitri: "Lasați-i pe arbitrii romani să conducă meciurile. Dacă greșesc in mod voit, excludeți-i pe loc". În altă ordine de idei, Adunarea Generală a aprobat majorarea numărului reprezentanților Ligii a II-a și a III-a in Comitetul Executiv, care va avea 14 membri in loc de 12.


Infrastructură

La ședința de ieri a Adunării Generale a participat și președintele ANS, Octavian Belu. "Să nu ne facem vise că problema infrastructurii se va schimba peste noapte. Am o mare ușurare că FRF nu cere bani de la buget, pentru altfel ar fi trebuit să aloc jumătate din suma pe care o avem la dispoziție", a afirmat Belu. La randul său, Mircea Sandu a afirmat că FRF a primit felicitări din partea UEFA, pentru candidatura la organizarea finalei Cupei UEFA din 2009: "Avem șanse mari pentru 2010 sau 2011, dacă reconstrucția Stadionului Național va fi gata in următorii doi ani", a spus Sandu. De asemenea, acesta a anunțat că ședința Comitetului Executiv al UEFA din noiembrie 2008 va avea loc la București.