Valoarea energetică foarte mare, grăsimile vegetale hidrogenate și glucidele cu absorbție rapidă sunt elementele nesănătoase ale produsului analizat. Producătorul ne spune că Snikers este o "ciocolată cu lapte și nuga moale 14% și miez caramel 27%, cu arahide proaspăt prăjite 24%". Aceasta are in compoziție: "Zahăr, arahide sirop de glucoză, grăsime vegetală, unt de cacao, grăsime vegetală hidrogenată, lapte praf integral, masă de cacao, lapte praf degresat, lactoză, lapte praf complet degresat, grăsimi din lapte, sare, emulsificatori (lecitină din soia E 322), albuș de ou, proteine hidrolizate din lapte, aromă (urme alună, migdală, susan), ciocolată cu lapte: cacao 25% minim".
Din punct de vedere nutrițional, produsul analizat are următoarele valori: calorii: 2128kj/509kcal; proteine: 9,2 grame; carbohidrați: 55,3 grame; grăsimi 27,9 grame. Analizand eticheta produsului și raportul dintre elemente, Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că acesta este un produs zaharos dezechilibrat nutrițional, cu o densitate calorică mare (509 kcal/100 g). Valoarea energetică ridicată provine din excesul de glucide cu absorbție rapidă și index glicemic ridicat și din cantitatea mare de grăsimi (27,9%), dintre care o parte naturale, provenite din arahide și untul de cacao, iar alta, din grăsimi vegetale hidrogenate. Cele din urmă sunt foarte periculoase pentru organism, mai ales că pe parcursul unei zile consumăm o cantitate mare de grăsimi vegetale hidrogenate. CONCLUZII. Avand in vedere că in compoziția produsului analizat intră o mulțime de ingrediente nesănătoase, specialistul nostru nu il recomandă diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, celor cu afecțiuni cardiovasculare, persoanelor suferinde de boli hepatice și renale, alergicilor la proteina din arahide, la lactoză și la albușul de ou, femeilor insărcinate și celor care alăptează.