Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput, din aceasta saptamana, sa trimita populatiei plicurile care contin declaratiile de venit aferente anului fiscal 2006, operatiunea urmand sa se deruleze pana la sfarsitul lunii, au declarat reprezentantii ANAF, transmite Mediafax.
Declaratiile de venit trebuie transmise doar de catre anumite persoane, care au obtinut anul trecut venituri din activitati cum ar fi transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze aceste declaratii.
Contribuabilii persoane fizice romane, cu domiciliul in Romania, nu au obligatia sa depuna declaratia de venit daca anul trecut au obtinut numai venituri a caror impunere este finala. Din aceasta categorie fac parte veniturile din salarii sau asimilate acestora, din pensii, din dividende, din dobanzi, din premii si jocuri de noroc, veniturile nete determinate pe baza de norme de venit, precum si veniturile din alte surse a caror impunere este finala. Termenul final de transmitere a declaratiilor de venit la unitatile fiscale este 15 mai. In ceea ce priveste companiile, cele din Bucuresti si judetul Ilfov pot depune declaratii fiscale online dupa 15 aprilie. (G.R.P.)