Avocatul lui Hayssam la Parlament
Comisia parlamentara de control al SRI a decis ieri audierea avocatului lui Omar Hayssam, Mordechai Tzivin, in urma sesizarii depuse de acesta, care sustine ca este in posesia unor probe privind incalcar
Avocatul lui Hayssam la Parlament
Comisia parlamentara de control al SRI a decis ieri audierea avocatului lui Omar Hayssam, Mordechai Tzivin, in urma sesizarii depuse de acesta, care sustine ca este in posesia unor probe privind incalcari ale legii comise de demnitari romani si de ofiteri din serviciile secrete. Potrivit scrisorii din 4 aprilie transmise Comisiei parlamentare, Tzivin sustinea ca este in posesia unor probe, printre care si o caseta, in legatura cu incalcari grave ale legii comise de inalti demnitari romani si de ofiteri superiori ai serviciilor secrete implicati in fuga din tara a omului de afaceri Omar Hayssam. Ieri, parlamentarii au luat in dezbatere sesizarea avocatului lui Hayssam, Mordechai Tzivin, si au decis ca se impune audierea acestuia. Potrivit Mediafax, comisia solicita depunerea tuturor documentelor si probelor care sustin acuzatiile formulate de Tzivin la adresa demnitarilor si ofiterilor. (R.G.)
Suspectul crimei din Obor s-a predat
Principalul suspect in crima de la Obor s-a prezentat, ieri, la Politia Capitalei unde este audiat de un procuror, dupa ce, in urma cu o zi a fost identificat si cautat de catre anchetatori. Potrivit Rompres, Victor G., in varsta de 17 ani, s-a prezentat, ieri dimineata, la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB). Baiatul a sosit la sediul Politiei Capitalei insotit de un membru al familiei. Totodata, politistii Sectiei 22 interogheaza o parte dintre posibilii participanti la conflictul de duminica seara, soldat cu moartea unui adolescent si cu ranirea grava a altuia. Se pare ca numarul total al celor care au participat la altercatie este de aproximativ 18. (O.R.)
Vizer, scos de sub urmarire penala in Austria
Presedintele Uniunii Europene de Judo (UEJ), Marius Vizer, om de afaceri de origine romana, sustine ca a fost scos de sub urmarire penala de autoritatile judiciare austriece, care au infirmat solutia din dosarul deschis in Romania de procurorii DNA. "DNA, in baza diverselor motivatii si de fiecare data diferite una fata de cealalta, a condus impotriva mea investigatii reprosandu-mi ca as fi intervenit pentru cineva, pe langa autoritatea romana, privind aplicarea corecta, dar accelerata, a unei proceduri oficiale. Eu am negat o astfel de interventie. Deoarece sunt cetatean austriac, procedura a fost cedata autoritatilor judiciare austriece. Dupa efectuarea unei proceduri in scopul dovedirii acuzatiilor, prin intermediul judecatorului abilitat sa efectueze cercetarea, s-a dispus in data de 30 martie incetarea procedurii indreptate impotriva mea - in mod definitiv si executoriu - deoarece acuzatiile in cauza s-au dovedit a nu fi intemeiate", se arata in declaratia presedintelui UEJ remisa agentiei Mediafax. Incepand din 2004, Marius Vizer a facut obiectul unei anchete a procurorilor DNA, alaturi de fostul director adjunct al Directiei Finantelor Publice Bihor, Ioan Lascau, care, in decembrie 2006, a si fost trimis in judecata, sub acuzatia de trafic de influenta. (D.E.I.)
Incendiu la Universitate
O ghereta pentru paza, aflata in Piata Universitatii din Bucuresti, a ars total, ieri, provocand panica printre comerciantii si trecatorii din zona.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.