Inspectia Sociala va incepe sa functioneze in cel de-al doilea semestru al acestui an, Ordonanta de Urgenta privind infiintarea institutiei fiind la Camera Deputatilor, a declarat ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru (foto
Inspectia Sociala va incepe sa functioneze in cel de-al doilea semestru al acestui an, Ordonanta de Urgenta privind infiintarea institutiei fiind la Camera Deputatilor, a declarat ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru (foto). Primii 120 de specialisti care ar putea lucra in Inspectia Sociala au inceput, in aceasta saptamana, la Sinaia, cursurile de perfectionare.
Potrivit Ordonantei de Urgenta aflate in dezbatere la Camera Deputatilor, institutia ar trebui sa aiba 500 de angajati, iar structurile teritoriale vor avea, potrivit propunerilor facute de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, personalitate juridica. In plus, ministrul le-a spus cursantilor care provin din Corpurile de control ale Directiilor de Munca, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si Autoritatii Nationale pentru Protectia Dreptului Copilului ca viitorii inspectori sociali vor trebui sa aiba in primul rand vocatie. Viitorii inspectori sociali vor fi pregatiti de specialisti francezi, seful de proiect din partea statului francez fiind Jean Blocquaux. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.