Articole semnate de Mario Vargas Llosa vor fi disponibile cititorilor sai din Romania exclusiv in paginile revistei „MONEY EXPRESS".

Llosa nu are nevoie de introduceri de vulgarizare legate de zona sa de activitate si de „principalele realizari". Titluri precum „Conversatie la catedrala", „Matusa Julia si condeierul", „Povestasul" sau „Orasul si ciinii" sint de notorietate, macar pentru faptul ca este practic imposibil sa intri intr-o librarie decenta fara sa le gasesti intr-un raft, la vedere. Sau sa citesti despre ele si premiile pe care le-au primit. Llosa este o figura publica, un brand literar profund uman si un intelectual cu o credinta ferma in rationalitate, extrem de critic la adresa fanatismelor intelectuale.

Ca membru al elitei intelectuale a Americii Latine, Llosa a fost initial un suporter al guvernului revolutionar cubanez, dar in urma dezamagirii fata de politicile totaliariste s-a orientat spre centru dreapta.

La sfirsitul anilor ’80 a fost foarte activ in viata politica din Peru, loial doctrinei neoliberaliste.

Mare consumator de media, Mario Vargas Llosa disemineaza demersurile sale jurnalistice legate de stari sociale, realitati politice, situatii-limita sau fapt divers in discursul sau literar. De altfel, recunoaste ca se documenteaza intens pentru fiecare carte a sa si nu se apuca sa scrie pina nu devine obsedat de subiect. Comentariile sale din revista „El Pais" vor fi accesibile si publicului din Romania in paginile revistei „MONEY EXPRESS", lansata in acesta saptamina.

In primul numar din „MONEY EXPRESS" puteti citi comentariul lui Llosa despre „Operatiunea Che. Istoria unei minciuni de stat", in care doi jurnalisti trag concluzia ca ramasitele pamintesti ale lui Che Guevara nu sint cele care se odihnesc in mausoleul din Santa Clara, si ca, de fapt, ele nu au fost niciodata gasite.